Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Asya Kalkınma Bankası Heyeti ile İş Birliği Toplantısı Düzenledi

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Asya Kalkınma Bankası heyetini Ankara’da ağırladı. Toplantılarda gençlik ve spor politikaları, projeler ve uluslararası iş birliği konuları görüşüldü. Supak Chaiyawan başkanlığındaki heyet, stratejik planlar ve sosyal destek mekanizmaları üzerine de kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Asya Kalkınma Bankası heyetini Ankara'da ağırladı.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Asya Kalkınma Bankası heyetiyle işbirliği toplantısı düzenledi.

    Asya Kalkınma Bankası’nın Yönetici Müdürü Supak Chaiyawan liderliğindeki heyet, Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Bu kapsamda, heyet, Bakanlığın Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci’yi ziyaret ederek, gençlik ve spor alanında yürütülen projeler hakkında kapsamlı bir bilgilendirme aldı. Görüşmelerde, bakanlığın hedefleri ve mevcut politikaları üzerine karşılıklı değerlendirmeler yapıldı.

    Ziyaretler ve Stratejik Planlamalar

    Heyet, Ankara’daki temaslarına Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’yı makamında ziyaret etmekle devam etti. Bu görüşmede bakanlığın önümüzdeki dönem hedefleri ve stratejik planlamaları hakkında sunumlar yapıldı. Gençlere yönelik yenilikçi projeler, spor altyapısının güçlendirilmesi ve uluslararası işbirliği konularında karşılıklı istişareler gerçekleştirildi. Gençlerin sosyal kalkınmadaki rolleri açısından yeni proje önerileri de değerlendirildi.

    Gençlik Hizmetleri ve Sosyal Destek Projeleri

    Asya Kalkınma Bankası heyeti, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu ile Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır’ı da ziyaret etti. Burada, gençlik hizmetlerinin yaygınlaştırılması, sporcuların desteklenmesi ve sürdürülebilir işbirlikleri üzerine derinlemesine görüşmeler yapıldı. Ayrıca, davetli heyete gençlere barınma hizmeti sunan Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdunun tanıtımı gerçekleştirildi. Yurtların kapasitesi ve hizmet standartları hakkında konuklara bilgi verildi.

    Daha sonra heyet, Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR yetkilileriyle geniş kapsamlı görüşmelerde bulundu. Bu toplantılarda sosyal hizmetler, istihdam fırsatları ve gençlerin iş gücü piyasasına entegrasyonu gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, ortak projeler geliştirerek gençlere çok yönlü destek sağlama hususunda somut adımlar atılması için fikir alışverişinde bulunuldu.

    Bu ziyaretler ve gerçekleştirilen toplantılar sonucunda, Asya Kalkınma Bankası ile olan işbirliğinin güçlendirilmesi, Türkiye’nin gençlik ve spor politikalarına katkı sağlayacak projelerin geliştirilmesi ve bilgi paylaşımının sağlanması amaçlanıyor.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı