Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gemlik Kafe’nin İnşaatı Durduruldu, Başkan Deviren Açıklamalarda Bulundu

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, şikayetler nedeniyle inşaatı durdurulan Gemlik Kafe önünde basın toplantısı düzenledi. Projenin halk yararına olduğunu vurgulayan Deviren, tesisin Gemlik halkının malı olduğunu ve yıkılmasına izin vermeyeceğini ifade etti. Başkan, hizmet anlayışlarının halk için olduğunu belirterek dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, şikayetler nedeniyle inşaatı durdurulan Gemlik

Gemlik Kafe Önünde Basın Açıklaması

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, şikayetler sonucu inşaat süreci durdurulan Gemlik Kafe önünde bir basın toplantısı düzenlendi. Etkinliğe, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan, partililer ve birçok vatandaş katılım gösterdi.

Projenin Kamu Yararı Üzerine Vurgular

Başkan Deviren, yaptığı konuşmada, projelerin toplum için önemli olduğunu vurgulayarak, “Gemlik’in doğal güzellikleri ve tarihi, burada yaşamanın ne kadar özel olduğunu gösteriyor. Bu güzel alanların kamu yararına kullanılmaması, büyük bir kayıp. Göreve başlamamızdan bu yana hep ‘Birlikte başaracağız’ dedik. Gemlik, dayanışmayı hak eden bir şehir. Burası, geçmişte birkaç kişinin ziyaret ettiği bir yerken, şimdi yüzlerce Gemliklinin buluştuğu sosyal bir mekan haline geldi. Tabi ki kurallar var ama burada net bir kamu yararı da bulunmakta. Gemlik Kafe, Bursa’daki BURFAŞ kafeleri gibi, halkın uygun fiyatlarla kaliteli hizmet alabileceği bir mekan olacak. Bu alan daha önce ibadethane ya da tuvalet gibi tesislere sahip değildi; şimdi güvenilir bir sosyal kullanım alanı oldu.”

Şikayetler ve Şeffaflık Mesajı

Deviren, gelen şikayetlere ilgili eleştirilerde bulunarak şöyle devam etti: “CİMER’e iletilen taleplerle bu alanın kaldırılması istenmiş. Burada MHP İlçe Başkanına da teşekkür ediyorum; konu hakkında geldi ve bilgi aldı. Biz açık bir yönetim anlayışına sahibiz ancak bazıları, dinlemeden ve sormadan şikayet etmeyi tercih etmiş. Kapımız her zaman herkese açıktır, gelin konuşalım. Burada yapılan her şey Gemlik halkı içindir. Bu tesis, 150 bin Gemliklinin ortak malıdır. Eğer birileri burayı yıkmak istiyorsa, buyursun gelsin; ben buradayım. Gerekirse burada otururum ancak bu alanın kaybına izin vermem. Çünkü burası ne CHP’nin, ne de Şükrü Deviren’in, burası halkındır.”

Halka Hizmet Vurgusu

Son olarak Deviren, halka seslenerek şu mesajı verdi: “Biz halka hizmeti, Hakk’a hizmet sayan bir anlayışın temsilcisiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adındaki ‘halk’ kelimesi, bizim için bir isim olmaktan öte bir sorumluluktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği bu partinin temel ilkesinin temeli budur: ‘Halka hizmet, en büyük şereftir.’ Bu tesisi yıkmaktansa yaşatmak gerekir, zira burası Gemlik’in geleceğine dair umudun ve dayanışmanın, birliğin sembolüdür. Bu yapıya sahip çıkın, çünkü bu sizin. Gemlik’i daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için birlikte çaba göstereceğiz ve başaracağız.”