Gaziantep’te kaybolan otizmli çocuk için arama çalışmaları geniş bir alanda devam ediyor.

Gaziantep’in Araban ilçesinde otizmli 10 yaşındaki Onur Özdemir, fıstık bahçesinde kayboldu. Ebeveynleri Murat ve Aynur Özdemir, 112’ye haber verdi. Jandarma, AFAD ve gönüllüler geniş çaplı arama başlattı, henüz olumlu bir sonuca ulaşılamadı.

Gaziantep'in Araban ilçesinde otizmli 10 yaşındaki Onur Özdemir, fıstık bahçesinde

Gaziantep’te Kaybolan 10 Yaşındaki Otizmli Çocuk İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Gaziantep’in Araban ilçesinde dün akşam saatlerinde kaybolan 10 yaşındaki otizm spektrum bozukluğu olan çocuk Onur Özdemir’in bulunması için tüm imkanlar seferber edildi. Yapılan geniş çaplı arama çalışmalarında henüz küçük çocuğa dair herhangi bir ipucu elde edilemedi.

Olayın Gelişimi

Edinilen bilgilere göre, Gaziantep’te yaşayan Murat ve Aynur Özdemir çifti, çocukları Onur ile birlikte önceki gün Araban ilçesine bağlı Hasanoğlu Mahallesi’ndeki Antep fıstığı bahçesine gitmişlerdi. Bahçede işler ile meşgul oldukları esnada çocuklarının kaybolduğunu fark eden ebeveynler, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdiler.

Arama Faaliyetleri Başlatıldı

Acil ihbar sonrasında, kaybolduğu alanın çevresinde arama çalışmaları başlatmak için çok sayıda ekip bölgeye gönderildi. Araban İlçe Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri, mahalle ve çevresinde detaylı bir arama gerçekleştirdi. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, çalışmalara hem hava destekli dronlarla hem de karadan komando timleri ile kokuya duyarlı köpeklerin de dahil olmasıyla devam etti.

Ek olarak, İlçe Müftülüğü tarafından camilerde yapılan anonslarla, 10 yaşındaki Onur Özdemir’in bulunması için tüm mahalle sakinlerinin dikkatli olması ve gerekirse arama çalışmalarında yer alması istendi. Şu anda küçük ustanın bulunma süreci devam ediyor.