Çalışma Bakanı Işıkhan, Kayseri’de Başkan Büyükkılıç’ı Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile istihdam müjdesi verdi. Kayseri’nin misafirperverliğinden memnun kalan Işıkhan, 2.500 kişilik istihdam sağlamayı duyurdu. Büyükkılıç, şehrin tarihine ve insan hizmetine vurgu yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Kayseri'de

**Çalışma Bakanı Işıkhan, Kayseri’yi Ziyaret Etti**

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret ederek şehirdeki etkinliklere katılmak üzere bulundu.

**Bakan Işıkhan, Kayseri’nin Misafirperverliğinden Etkilendi**

Kayseri’ye 38’inci İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nı başlatmak amacıyla gelen Bakan Işıkhan, Başkan Büyükkılıç tarafından çiçeklerle karşılandı. Işıkhan, burada yaptığı konuşmada şehirde bulunmanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirterek, “Ahi Evran’ın şehrinde bulunmak ve bu önemli haftayı Kayseri’de kutlamak gerçekten benim için büyük bir mutluluk,” ifadelerini kullandı.

**Kayseri’nin Öne Çıkan Hizmetleri**

Bakan Işıkhan, Kayseri’nin ticaret ve sanayi açısından önemli bir merkez olduğunu dile getirerek, Başkan Büyükkılıç’ın gerçekleştirdiği projeleri yakından inceleme fırsatı bulduğunu vurguladı. Özellikle şehirdeki gastronomi merkezi ve diğer hizmetlerin Avrupa’da benzeri bulunmadığını belirterek, “Bu tarz merkezlerin Kayseri’de varlığından memnuniyet duyuyorum,” dedi.

**İstihdam Müjdesi: 2.500 Kişilik Kontenjan**

Ayrıca Kayseri genelinde ‘İş Gücü Uyum Programı’ çerçevesinde 2.500 kişiye istihdam olanağı sağlanacağını müjdeleyen Bakan Işıkhan, bu gelişmenin şehre hayırlı olmasını diledi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin tarım, sanayi ve turizm gibi alanlardaki gelişmelerine değinerek, şehirdeki kalkınma çalışmalarının çok yönlü olduğunu ifade etti. Büyükkılıç, “Kayseri, kadim medeniyetlerin buluştuğu bir yer. Sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz,” dedi.

**Eser Siyaseti ve Hizmet Anlayışı**

Büyükkılıç, aidiyet duygusunun önemine de dikkat çekerek, hizmet odaklı bir siyaset anlayışının altını çizdi. “Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi, eser siyaseti ya da insanlara hizmet siyaseti bizim için çok değerlidir,” şeklinde konuştu.

Ziyarete Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile diğer yetkililer de katıldı. Bakan Işıkhan, ziyareti sırasında şeref defterini imzaladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.