Kadın Liderlerin Bir Araya Geldiği Önemli Etkinlik
“Kadın Liderler ARAS'ında” buluşmaları, iş dünyasında kadınların dayanışmasını ve kolektif güçlerini ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor. Bu buluşmaların ikincisi Gaziantep'te gerçekleşti ve iki gün süren etkinlikte, kadın liderler aynı sofrada bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı. İstanbul ve Gaziantep'in iş dünyasından kadınlar, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve girişimciler etkinlikte yer aldı. Katılımcılar, şehrin üretim kültürünü yerinde deneyimleme fırsatı buldular.
Gaziantep'in Girişimci Kadınları
Aras Kargo CEO'su Barbara Hagen'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşma, İstanbul, Gaziantep ve çevre illerden gelen iş dünyasının önde gelen kadın liderlerini bir araya getirdi. Gaziantep'in buluşma için seçilmesinde, şehrin girişimci kadınlarının güçlü varlığı önemli bir etken oldu. İpek Yolu üzerinde tarihi bir ticaret merkezi olan Gaziantep, günümüzde Türkiye'nin en yüksek ticaret hacmine sahip şehirleri arasında yer alıyor. Aras Kargo, bu ticaret hacminden dolayı Gaziantep'e önemli yatırımlar yaparak Gaziantep Transfer Merkezi'ni hayata geçirdi.
Etkinlikte ayrıca, kadın girişimciler ve KOBİ sahibi kadınlar için oluşturulan destek platformu “Türkiye'yi Taşıyan Kadınlar” tanıtıldı. Bu platform, kargo gönderimlerinde indirimler sunarak kadın girişimcilerin işlerini büyütmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Başvuruların üç kanal üzerinden yapılabildiği platform, 81 ilde geçerli.
Barbara Hagen, buluşma sonrası yaptığı açıklamada, kadın liderlerin deneyimlerini paylaşmasının önemine vurgu yaparak, bu buluşmaları Türkiye'nin dört bir yanına yaymayı hedeflediklerini belirtti. Gaziantep buluşmasında tanıtılan platform, kadın girişimcilerin emeklerini görünür kılmak ve işlerini sürdürülebilir bir şekilde büyütmelerine destek olmak amacı taşıyor.





