Galle Park’a Aile Dostu Unvanı ve Engelli Erişim Belgesi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Galle Park, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından Aile Dostu Park Unvanı ile Engelli Erişim Belgesi’ne layık görüldü. Böylece Galle Park, Türkiye’nin hem erişilebilir hem de aile dostu unvanını taşıyan ilk parkı olma başarısını göstermiş oldu.
Galle Park’ın Özellikleri ve Tasarımı
“Yeşil şehir Gaziantep” hedefi doğrultusunda çalışmalarını devam ettiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yeni açılışı yapılan Galle Park, engelli ve aile dostu düzenlemeleriyle dikkat çekiyor. Park, farklı ülkelere ait bahçeleri bir araya getirerek, engelli bireylerin ve ailelerin kullanımına uygun şekilde tasarlandı. Engelli bireylerin erişimini kolaylaştıran yollar ve engelli tuvaletleri gibi özellikleri sayesinde Aile Dostu Park Unvanı ile Engelli Erişim Belgesi elde etti. Belgelerin teslim törenine Bakan Göktaş’ın yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Valisi Kemal Çeber ve diğer protokol üyeleri de katılım sağladı.
Bakan Göktaş’tan Övgü Dolu Sözler
Törende bir konuşma yapan Bakan Göktaş, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin birçok ilke imza atan bir kurum olduğunu belirtti. Göktaş, “Bu park, Cumhurbaşkanımızın yayınladığı Ulusal Erişilebilirlik Genelgesi çerçevesinde ilk erişilebilirlik belgesine sahip park olarak kayıtlara geçiyor. Ayrıca Galle Park, bugün Aile Dostu Park plaketi de alacak. Önümüzdeki hafta uluslararası aile forumumuzun yapılacağı bu park, Aile Haftası’nın ilk etkinliği olacak” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de yaptığı konuşmada, bu anlamda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti ve “Aile dostu bir park olmanın gururunu yaşıyoruz. Her zaman öncü olmak, lider konumda kalmak son derece önemli. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve destek verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.