2026-2027 sezonu hazırlıklarını sürdüren Galatasaray’da transfer çalışmaları kadar takımdan ayrılacak futbolcular da gündeme geldi. Teknik direktör Okan Buruk’un raporu doğrultusunda kadro planlamasını sürdüren sarı-kırmızılılarda dört ismin geleceğine ilişkin dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Galatasaray’ın Türkiye Futbol Federasyonuna sunduğu oyuncu listesinde Victor Nelsson, Elias Jelert, Halil Dervişoğlu ve Metehan Baltacı’ya yer vermediği bildirildi. Bu gelişme, dört futbolcunun yeni sezon planlamasında düşünülmediği şeklinde yorumlandı.

Galatasaray’da hangi futbolcular listede yok?

Sarı-kırmızılıların TFF’ye bildirdiği belirtilen kadroda yer almayan futbolcular şöyle:

Victor Nelsson
Elias Jelert
Halil Dervişoğlu
Metehan Baltacı

Kulüpten dört futbolcunun durumu hakkında henüz resmî bir ayrılık açıklaması yapılmadı. Oyuncuların listeye yazılmaması, transferlerinin kesin olarak gerçekleştiği anlamına gelmiyor. Ancak gelen tekliflerin değerlendirilmesi ve bazı isimlerin yeniden kiralanması bekleniyor.

Victor Nelsson’a transfer yolu açıldı

Galatasaray’ın 2021 yılında kadrosuna kattığı Victor Nelsson, son dönemlerde takımda düzenli forma şansı bulmakta zorlandı. Danimarkalı stoper, 2025-2026 sezonunu satın alma opsiyonuyla Hellas Verona’da kiralık geçirdi.

Galatasaray, bu kiralama karşılığında 650 bin avro geçici transfer bedeli aldı. Anlaşmada 100 bin avroluk şarta bağlı bonus ve 8 milyon avroluk satın alma opsiyonu da bulunuyordu. Verona’nın opsiyonu kullanmamasının ardından Nelsson’un bonservisi yeniden Galatasaray’da kaldı.

Danimarkalı savunmacının Galatasaray ile olan sözleşmesi 2026-2027 sezonunun sonunda bitecek. Yönetimin uygun bir bonservis teklifi gelmesi halinde oyuncunun ayrılığına izin vermesi bekleniyor.

Elias Jelert için yeni teklif beklenecek

2024 yılında büyük beklentilerle transfer edilen Elias Jelert de yeni sezon öncesinde geleceği belirsiz oyuncular arasında bulunuyor. Danimarkalı sağ bek, geçen sezon satın alma opsiyonuyla İngiliz ekibi Southampton’a kiralandı.

Southampton, Jelert için Galatasaray’a 300 bin avro kiralama bedeli ödedi. Sözleşmede 250 bin avroya kadar bonus ile 8,5 milyon avroluk satın alma opsiyonu yer aldı. İngiliz temsilcisinin opsiyonu kullanmamasının ardından Jelert sarı-kırmızılı takıma geri döndü.

Galatasaray’ın 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunan Jelert için gelecek bonservis ve kiralama tekliflerini değerlendireceği belirtiliyor.

Halil Dervişoğlu yeniden ayrılabilir

Galatasaray’a 2023 yılında bonservisiyle transfer edilen Halil Dervişoğlu da son iki sezonda farklı takımlara kiralandı. Milli futbolcu 2024-2025 sezonunu Gaziantep FK’de, 2025-2026 sezonunu ise Çaykur Rizespor’da geçirdi.

Sarı-kırmızılılarda hücum hattına yeni oyuncular alınmasının planlanması, Halil’in forma şansını daha da azaltabilir. Oyuncunun bonservisiyle gönderilmesi veya bir kez daha kiralanması seçenekler arasında bulunuyor.

Metehan Baltacı için sürpriz karar

Listede yer almadığı belirtilen isimler arasında en dikkat çekeni Metehan Baltacı oldu. Galatasaray altyapısından yetişen savunmacının sözleşmesi daha önce 2027-2028 sezonunun sonuna kadar uzatılmıştı.

Yerli oyuncu statüsünde bulunması ve altyapıdan yetişmesi nedeniyle kadro planlamasında avantajlı görülen Metehan’ın geleceği için henüz kesin karar verilmediği belirtiliyor. Genç stoperin forma şansı bulabileceği bir takıma kiralanması veya gelecek tekliflere göre bonservisiyle gönderilmesi gündeme gelebilir.

Galatasaray transfere devam edecek

Okan Buruk, yeni sezon kadro planlaması kapsamında hücum hattına üç, savunmaya ise bir transfer düşündüklerini açıklamıştı. Yabancı oyuncu sınırının yapılacak transferlerde belirleyici olacağını vurgulayan tecrübeli teknik adam, yönetim ve oyuncu izleme ekibiyle görüşmelerin sürdüğünü ifade etmişti.

Nelsson ve Jelert’in yabancı kontenjanında bulunması nedeniyle iki futbolcunun ayrılması, Galatasaray’ın yeni transferler için yer açmasını sağlayabilir. Halil Dervişoğlu ve Metehan Baltacı konusunda ise gelecek teklifler ve teknik heyetin kamp dönemindeki değerlendirmesi belirleyici olacak.

Galatasaray’ın dört futbolcuyla ilgili kesin kararını transfer görüşmelerinin ilerlemesinin ardından açıklaması bekleniyor.