ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi mezunları, diploma heyecanını kapalı spor salonunda yaşadı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2025 mezunlarını kapalı spor salonunda düzenlenen törenle diplomalara kavuşturdu. Dönem birincisi Emine Nur Gedik, eğitim sürecinin zorluklarına rağmen başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtti. Dekan Prof. Dr. Batu Can Yaman, fakültenin nitelikli eğitimi ve teknolojik altyapısıyla devlet üniversiteleri arasında ilk onda yer aldığını vurguladı. Gedik, Atatürk’ün hekimlere olan güvenini hatırlatarak, tüm mezun arkadaşlarına başarılar diledi.

Bu haberin fotoğrafı yok

ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2025 mezunları, kapalı spor salonunda düzenlenen coşkulu bir törenle diplomalarını aldı. Programa, üniversite yönetimi, akademik kadro ile mezunların aileleri katılım gösterdi.

Birinciden Duygu Dolu Konuşma

Dönem birincisi Diş Hekimi Emine Nur Gedik, mezuniyet konuşmasında diş hekimliği eğitiminin zorluklarına rağmen umut dolu bir yolculuğun sekiz yıllık sürecini kapsadığını vurguladı. Gedik, kendisine her zaman destek olan ailesine, arkadaşlarına ve hocalarına şükranlarını sundu. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet edin” ifadesine atıfta bulunarak mezun arkadaşlarına başarı dileklerini iletti.

Dekan Yaman’dan Teşekkür Mesajı

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Batu Can Yaman, törende yaptığı konuşmada fakültenin, kuruluşundan bu yana ÖSYM sıralamasında ülkemizin en seçkin on diş hekimliği fakültesi arasında yer aldığını belirtti. Eğitim kalitesinin ve teknolojik altyapısının yüksek olduğunu vurgulayarak, ESOGÜ Diş Hekimliği’nin tercih edilen bir devlet fakültesi konumunu sürdürdüğünü ifade etti.

Dekan Yaman, “Bu gençler sizlerin eseridir. Sizlerin fedakarlıkları ve katkılarıyla bu başarı elde edilmiştir.” diyerek öğretim üyelerine teşekkür ederken, mezun ailelerine de “Bugün burada gördüğünüz başarı, sizin özverili çabalarınız sayesinde mümkün olmuştur.” sözleriyle minnettarlığını ifade etti.

Son olarak, mezun olan genç hekimlere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Batu Can Yaman, diş hekimliği mesleğinin Birleşmiş Milletler tarafından geleceğin en önemli mesleklerinden biri olarak öngörüldüğünü, bu yolda azim ve kararlılıkla ilerlemelerinin önemini vurguladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı