Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Eskişehir’de Okul Alışverişi Başladı, Fiyatlar Geçen Yıla Göre Yüzde 30 Arttı

    Eskişehir’de yeni okul sezonuyla birlikte veliler, çocukları için giyim alışverişine yöneldi. Esnaf Süleyman Çekiç, kıyafet fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 30 arttığını belirterek, fiyatların dengesizliğinden yakınan velilere, farklı mağazalardan fiyat almayı önerdi.

    Eskişehir'de yeni okul sezonuyla birlikte veliler, çocukları için giyim alışverişine

    Eskişehir’de Veliler Okul Alışverişine Yoğun İlgi Gösterdi

    Okul sezonunun başlamasıyla birlikte Eskişehir’deki veliler, çocuklarının eğitim hayatlarına uygun giyim alışverişine yöneldi. Özellikle yaz aylarının sonuna yaklaşılması, ailelerin kıyafet temin etme sürecini hızlandırdı. Bu dönemde okul kıyafetlerinin fiyatları önemli bir merak konusu haline geldi. Geçen yılla kıyaslandığında yaklaşık %30 oranında zam yapılan ürünlerde, veliler fiyat dengesizliği konusunda esnafla görüşmelerde bulunuyor. Esnaf Süleyman Çekiç, alışveriş yapmadan önce farklı mağazalardan fiyat araştırması yapılmasını tavsiye etti.

    Takım Fiyatları Neden Farklı?

    Okul kıyafetleri satışında bulunan Süleyman Çekiç, şu bilgileri paylaştı: “Sezon, geçtiğimiz haftadan itibaren başladı. Geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl alışveriş süreci yaklaşık on gün daha önce başladı. Yavaş yavaş ilgi artıyor ve dükkânımızda okul kıyafetleriyle ilgili talepler artmaya başladı. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde kıyafet fiyatları değişiklik gösterebiliyor. Örneğin, 1. sınıfa yeni başlayan bir öğrencinin ihtiyaçları için kısa kollu, uzun kollu ve pantolon içeren takımların fiyatları 1900 ile 2100 lira arasında değişirken; liseye yönelik sweatshirt ve pantolon takımları ise genellikle 2200 liraya kadar çıkabiliyor.”

    Geçen Yıla Göre Fiyat Artışı Kayıt Altında

    Süleyman Çekiç, geçen yıla oranla fiyat artışlarının yaşandığını belirtirken, “Bugüne kadar veliler, kıyafet almak noktasında daha bilgili hale geldiler. Okul sezonunun başlamasına daha zaman varken dahi alışverişe başladılar. Bu yıl satış beklentimiz ise geçen yıla göre %10 ile %15 daha yüksek. Fiyatlarımızı abartmamaya özen gösteriyoruz. Geçen yıl 1000 liraya sattığımız üçlü takımları bu yıl 1250 liradan sunuyoruz. Yani bu durumda bir artış %30 olarak belirleniyor. Aynı müşteri kitlesine sahip olmamız halinde, bu oranda bir artış bekliyoruz” dedi.

    Kalite Farkı Olmadan Fiyat Karşılaştırması Şart

    Velilere, farklı mağazalardan fiyat bilgisi alarak alışveriş yapmalarını öneren Çekiç, “Veliler burada fiyatların tutarsız olduğuna dair yorumlarda bulunuyor. Bu bölge, eğitim kurumlarının yoğun olduğu bir yer olduğundan fiyatların dalgalanmasından yakınıyorlar. Bu nedenle, birkaç yer gezilip fiyatların karşılaştırılmasını öneriyorum. Çünkü kalite açısından büyük bir ayrım yok. Zira öğrenciler bu okul kıyafetlerini en fazla 3-4 ay giyiyor ve fiyatlar arasında ciddi bir fark olabiliyor fakat kalite çoğu zaman benzer kalıyor” ifadelerine yer verdi.