Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Eskişehir’de Mevlid Kandili’nde Başlayan Ücretsiz Balık Dağıtımı 5 Tonla Devam Ediyor

    Eskişehir’de Mevlid Kandili’nde 1 ton hamsi dağıtan İbrahim Macuncu’nun ardından, Selahattin Arslanbenzer 5 ton balığı ücretsiz olarak halka sundu. Komşuları Erkan Arslanbenzer ise yakında pişirilmiş balık dağıtmayı planlıyor. Bu hayır, vatandaşlar arasında büyük bir sevinç yarattı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Eskişehir’de Ücretsiz Balık Dağıtımı Devam Ediyor

    Eskişehir’de, Mevlid Kandili vesilesiyle düzenlenen hayır etkinlikleri kapsamında, bir balıkçı 1 ton hamsi dağıtmasının ardından bir diğeri, bu miktarı 5 tonla artırarak vatandaşlara ücretsiz balık sunmaya başladı. Ayrıca, 5 ton balık dağıtan işletmenin komşusu olan bir başka esnaf, balık ekmek servisi yapacağını duyurdu.

    Geniş Katılım ve Uzun Kuyruklar

    İş adamı İbrahim Macuncu, Mevlid Kandili ve balık sezonunun başlangıcı dolayısıyla geçen gün 1 ton hamsiyi halka ulaştırmıştı. Bunu takiben, Selahattin Arslanbenzer adlı balıkçı, Eskişehir’in Arifiye Mahallesi’nde bulunan dükkanında 5 ton hamsi dağıtma kararı aldı. Ücretsiz balık almak isteyen vatandaşlar, dükkan önünde uzun kuyruklar oluşturarak etkinliğe katıldılar. Arslanbenzer, bu hayır etkinliğini her ay düzenlemeyi planladığını belirtti.

    Arkadaşları da Destekliyor

    Selahattin Arslanbenzer’in hayrını gören komşusu Erkan Arslanbenzer, önümüzdeki günlerde pişirilmiş balık distribütörü olacağına dair bilgi vererek, “Dün bir dostumuz dağıtım yaptı, bugün bir diğeri. Biz de haftaya pişmiş balık dağıtmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Bu tür etkinliklerin 150-200 aileye balık ulaştırdığını ancak toplamda 1500-2000 kişiye çeyrek ekmek arası balık sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

    Bu yardımların, vatandaşları nasıl sevindirdiği gözlemlenirken, 5 ton balık dağıtan dükkanın komşusundaki balıkçı işletmesinin ise gün boyunca boş kaldığı dikkat çeken bir detay oldu. Selahattin Arslanbenzer, “Her ay balık hasadı döneminin 4’ü ile 10’u arasında bir gün halka ücretsiz balık vereceğiz. Amacımız, her ay bir şekilde halka balık ulaştırmak” ifadelerini kullandı.