Düzce’de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Merkez ilçesine bağlı Esençam köyünde meydana gelen orman yangını hakkında Düzce Valiliği’nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Yangının etkilediği alan 10 hektardır ve çıkış nedeni üzerine kapsamlı bir inceleme sürmektedir” ifadeleri kullanıldı.
Yangınla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor
Düzce’deki orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Valilikten yapılan resmi açıklamada, bu sabah saat 10.20 sularında Esençam köyü Hecinler mevkiinde başladığı bildirilen yangının soğutma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Yangının söndürülmesi için Orman Bölge Müdürlüğü ve gönüllü arama-kurtarma ekiplerinin yanı sıra birçok kamu kurumu, belediye ve vatandaş da seferber oldu. Yangınla mücadele kapsamında toplamda 284 personel, 5 hava aracı, 2 arama kurtarma aracı, 14 arazöz, 7 su tankeri, 9 ilk müdahale aracı, 40 pick-up, 4 dozer, 2 loader ve 1 ambulansın görev aldığı kaydedildi.
Yangının Nedenleri Araştırılıyor
Yangının, ormanlık alanlarla birlikte fındık bahçeleri üzerinde de etkili olduğu belirtilirken, zararın boyutları ve yangının nedeninin tespit edilmesi aşamasında araştırmalar devam etmektedir. Valilik, yangınların bir daha yaşanmaması adına herkesin dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, söndürme çalışmalarında emeği geçen tüm kamu kurumlarına, belediyelere, gönüllü arama-kurtarma ekiplerine ve vatandaşlara teşekkür edilmiştir.
DÜZCE MERKEZE BAĞLI ESENÇAM KÖYÜNDE MEYDANA GELEN ORMANI İLE İLGİLİ DÜZCE VALİLİĞİ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA “10 HEKTARLIK ALANDA ETKİSİNİ GÖSTEREN YANGININ, ÇIKIŞ NEDENİ İNCELEME VE ARAŞTIRMA DEVAM ETMEKTEDİR” DENİLDİ.
DÜZCE MERKEZE BAĞLI ESENÇAM KÖYÜNDE MEYDANA GELEN ORMANI İLE İLGİLİ DÜZCE VALİLİĞİ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA “10 HEKTARLIK ALANDA ETKİSİNİ GÖSTEREN YANGININ, ÇIKIŞ NEDENİ İNCELEME VE ARAŞTIRMA DEVAM ETMEKTEDİR” DENİLDİ.