Eskişehir'de Bisikletliler Derneği tarafından düzenlenen 'Görünür ol güvende ol' etkinliği, her hafta sonu bisiklet severleri bir araya getiriyor. 3 Ekim Cumartesi günü, saat 11.45'te Odunpazarı Stad Sokak'tan başlayan tur, farklı yaş gruplarından katılımcılarla dolup taştı. Etkinlikte, bisikletlilerin trafikteki görünürlüğüne ve güvenliğine vurgu yapıldı. Uzun bir güzergahı kapsayan bu etkinlik, saat 13.00'te Haller Gençlik Merkezi'nde sona erdi.
Etkinliklerin Amacı ve Katılım
Etkinlik hakkında bilgi veren Bisikletliler Derneği Eskişehir Temsilcisi Hakan Özhan, bisikletli ulaşım ve farkındalık üzerine sürekli etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Özhan, 'Trafikte ne kadar görünür olursak, o kadar güvende oluruz' diyerek katılımcıların güvenliğine dikkat çekti. Ayrıca, etkinlikler her yaştan katılımcıya açık olduğunun altını çizen Özhan, ailelerin de bu etkinliklere katılabileceğini vurguladı. Duyuruların sosyal medya üzerinden yapıldığı belirtildi.

Bu tür etkinlikler, hem bisiklet kullanıcılarının trafikteki varlıklarını pekiştirmek hem de bisikletli ulaşımın yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Her hafta tekrarlanan etkinlikler, toplumsal farkındalık oluşturmak adına büyük önem taşıyor.






