Eskişehir’de Aralık ayında çiçek açan kayısı ağacı vatandaşları şaşırttı

Editör
1 Dakika Okuma

Eskişehir’deki Kayısı Ağacı İzleme Rekorları Kırıyor

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde, Aralık ayında güneşin sıcak ışınlarıyla uyanan bir kayısı ağacı adeta hayretler içinde bıraktı. Normalde kış mevsiminde yaprak döken meyve ağaçlarının yerine, bu kayısı ağacının tomurcuklanıp çiçek açması dikkat çekti.

Kışta Güneşin Aldatması ve Sonuçları

Güneş ışığının yanıltıcı etkisiyle tomurcukları açan ağacın, soğuk Aralık günlerinde sergilediği bu olağanüstü görüntü, ziraat uzmanları ve çevre halkı tarafından hayretle karşılandı. Yapılan değerlendirmelere göre, ilerleyen günlerde meydana gelebilecek kırağı ya da don olayının, açan çiçekleri ve tomurcukları olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Yerel sakinler, bu beklenmeyen durumun bahar döneminde kayısı ağacının verimi üzerinde olumsuz yansımalarının olabileceğini dile getirdi. Ağaçtaki bu gelişmeler, iklim değişikliği ve doğal denge konularını bir kez daha gündeme getirerek, tarım dünyasında önemli tartışmalara neden olabilir.

Bu Makaleyi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir