Eskişehir’de Koruyucu Aile Günü Etkinliği Düzenlendi
Eskişehir’de 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında, koruyucu ailelerle bir araya gelen Vali Hüseyin Aksoy, kentte 119 çocuğun 104 koruyucu aile ile güven içinde yaşadığını ifade etti.
Aile yapısının öneminin özellikle vurgulandığı etkinlikte, aile içindeki birliği koruma ve mevcut tehlikeler karşısında ailelerin desteklenmesi gerektiği mesajı verildi. Bu bağlamda, 2025 yılı Cumhurbaşkanlığı tarafından “Aile Yılı” olarak ilan edilirken, 2021’de çıkarılan bir genelge ile de 30 Haziran tarihi “Koruyucu Aile Günü” olarak belirlenmişti. Etkinlik, Eskişehir’de anlamlı bir program ile kutlandı ve Vali Aksoy koruyucu aileler ile bir araya gelme fırsatı buldu.
Vali Aksoy, programda yaptığı konuşmada, “Çocuklarımızın devletimizin korumasında en iyi şartlarda yaşam sürmelerini sağlamak için tüm önlemleri alıyoruz. Birçok kurum ve kuruluş, bu konuda özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Devletin korumasındaki çocuklarımızın tüm ihtiyaçlarını gidermekteyiz. Ancak, çocuklarımızın sevgi dolu bir aile ortamında yetişmeleri büyük bir önem taşıyor. İşte bu nedenledir ki ‘Koruyucu Aile Müessesesi’, çocuklarımıza sıcak bir yuva sunmak için başarılı bir uygulama olarak devam ediyor. Şu anda Eskişehir’de, 104 koruyucu aile yanında 119 çocuğumuz bu destekle yaşamlarına devam ediyor. Bu kutsal görevi üstlenen tüm ailelerimize içten teşekkür ediyorum. Bu görev, büyük bir sorumluluk ve özveri gerektiriyor. Sizler, bu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirerek bizlere umut veriyorsunuz” şeklinde konuştu.
Destek ve İş Birliği Vurgusu
Programa katılamayan koruyucu ailelere de teşekkür eden Vali Aksoy, “2025 yılının ‘Aile Yılı’ ilan edilmesi, aile yapısını güçlendirmek adına tüm kurumlar ile iş birliği içinde çalışmalar yürütmemizi sağladı. Geçmişte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan, şu anda Milletvekili ve Komisyon Başkanı olarak görevine devam eden Ayşen Gürcan hanımefendinin katkıları önemlidir. Bugün burada bulunarak bu anlamlı günde bize verdikleri destek için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Programın sonunda, bir konser etkinliği ile koruyucu ailelere yönelik bir konuşmanın yapıldığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir’in koruyucu ailelere yazdığı mektubun okunduğu belirtildi. Etkinliğe, Vali Aksoy’un yanı sıra AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah ve diğer önemli protokol üyeleri katıldı.