Esenyurt Belediyesi’nden Açıklama: “Kepçe ile Köpek Toplama Görüntüleri Yanlış Anlaşıldı”
Esenyurt Belediyesi, sosyal medyada paylaşılmakta olan “kepçe dozeriyle köpek toplama” görüntülerinin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Belediye ekiplerinin, kötü koşullarda yaşam mücadelesi veren bir anne köpek ve yavrularını koruyarak hayvan barınağına götürdüğü ifade edildi.
Olayın Gelişimi
Dün Esenyurt’ta meydana gelen olayda, belediye çalışanları, sokakta zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan bir anne köpek ve yavrularını tespit etti. Hayvanların bulunduğu bölge, özellikle dere yatağı olması nedeniyle normal araçlarla ulaşımın mümkün olmadığı bir alan olarak belirlendi. Ekipler, bu durumu aşmak amacıyla kepçe kullanarak riske girdi. Kepçeyle anne köpeği dereden kurtaran ekipler, annesi ve yavrularını belediyenin Modern Hayvan Bakımevi’ne transfer ederek, sağlıklı bir ortamda bakım altına aldı.
Belediye Yetkililerinin Açıklamaları
Konuya dair açıklamalarda bulunan belediye yetkilileri, “Sosyal medyada yayılan görüntülerdeki gibi, köpeklerin zorla toplandığı izlenimi yanlıştır. Amacımız, zor şartlar altında yaşayan köpeklerin kurtarılmasıydı. Yavruları aldıktan sonra anne köpek kaçtı. Dere yatağında olmasından dolayı çalışma arkadaşım kepçeye binmek zorunda kaldı ve köpeğimizi sağlıklı bir şekilde barınağımıza ulaştırmayı başardı” ifadelerini kullandı. Yetkililer, şu an için anne köpek ve yavrularının veteriner hekimlerin gözetiminde sağlıklı bir şekilde bakıldığını, sağlık kontrollerinin tamamlandığını ve yeni tesislerle hayvanların daha iyi koşullarda korunacağını belirtti.
Esenyurt Belediyesi, hayvan sağlığı ve güvenliği için yürütülen çalışmalara devam edeceğini ve sokak hayvanlarının yaşam standartlarını yükseltmek için yeni tesislerin devreye gireceğini duyurarak, hayvan koruma çalışmalarını artırmayı planladığını aktardı.