Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ahlat’ta Malazgirt Zaferi’nin 954. Yıldönümünde Coşkulu Fener Alayı Düzenlendi

    Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi’nin 954. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen fener alayına kalabalık bir katılım oldu. Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ve AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi, etkinlikte zaferlerin önemini vurguladı.

    Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi'nin 954. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen

    Türk Bayrağıyla Fener Alayı Ahlat’ta Coşkuya Dönüştü

    Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümünü kutlamak amacıyla muazzam bir fener alayı düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde, uzun bir Türk bayrağı dalgalanırken, vatandaşlar meşalelerle yürüyüşe katıldı.

    Yürüyüş, Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde başlayan, büyük bir kalabalığın coşkusuyla gerçekleşti. Etkinlikte, atlı polisler, jandarma ve motosikletli polis ekipleri de yer aldı. Yoğun bir katılımın olduğu fener alayı, Ahlat’taki Ulu Cami önünde son buldu.

    Ahlat Belediye Başkanı’ndan Tarihi Mesaj

    Yürüyüşün ardından söz alan Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, 22 Ağustos 2025 tarihinin önemine vurgu yaparak, “Bize bu günleri nasip eden Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Bugün burada, bin 200 yıl önce İyaz bin Ganem komutasındaki ordularla tarafımızdan fethedilen İslam topraklarını anmak için toplandık. 954 yıl önce Malazgirt Meydan Muharebesi’nde Romen Diyojen’e karşı kazanılan zafer, Anadolu’nun kapılarını açmıştır,” şeklinde konuştu. Başkan Gülmez, ayrıca Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde yeni zaferlere ulaşacaklarına inandıklarını belirtti.

    AK Parti Bitlis İl Başkanı’ndan İttifak Vurgusu

    AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi de etkinlikte yaptığı konuşmada, bu özel günde önemli bir bayrak yürüyüşüne katıldıkları için katılımcılara teşekkür etti. Köstekçi, “Sultan Alparslan, burada Anadolu’nun kapılarını açarak, bu toprakları İslam yurdu haline getirdi. Bugün, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni bir süreçteyiz,” dedi. Ayrıca, Gazze’deki zulme dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Gazze’deki zulmün son bulmasını umut ediyoruz,” ifadelerini kullandı. Kendisi, bu kutlu günün Ahlat ve Bitlis’e hayırlar getirmesini diledi.

    Ahlat’ta gerçekleşen bu anlamlı etkinlik, geçmişin zaferlerini anarken, gelecek için güçlü bir birliktelik mesajı verdi.