Erzurum’da Tütün Ürünleri ile İlgili Yeni Uygulamalar Başlatıldı
Erzurum’da, uzmanlar tarafından işletmelere kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünlerinin tüketimiyle ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.
Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü, 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun çerçevesinde, kahvehaneler, kafeteryalar, birahaneler ve nargile salonları gibi eğlence işletmeleri ile dernek ve vakıflara ait lokallerde tütün ürünlerinin kullanılmasının yasak olduğuna dikkat çekti. Yapılan açıklamada, “Amacımız, bu yasağın önemine vurgu yaparak, işletmelerin kapalı alanlarda tütün ürünlerini kullanmalarına izin vermemelerini sağlamak ve böylece sağlıklı yaşam adına dumansız hava sahasına destek olmalarına yardımcı olmaktır.” denildi.
İşletmelere Bilgilendirme Ziyaretleri Gerçekleştirildi
Ziyaretler, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. E. Füsun Karaşahin, Başkan Yardımcıları Uzm. Dr. Banu Bedir, Dr. Serdar Gözüm, Şube Müdürü Adem Demirel ve Sağlık Memuru İbrahim Özdemir tarafından gerçekleştirildi. Bu ziyaretler sırasında, 4207 sayılı Kanun kapsamındaki yasaklar, idari yaptırımlar ve sigarayı bırakmaya yardımcı yöntemler hakkında bilgiler verilerek, kamuoyunun bilinçlenmesi sağlandı. Ayrıca, bu bilgiler içeren broşürler de işletmelere dağıtıldı.