Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Terörsüz Türkiye” sürecinin anaların gözyaşlarını dindirmekle kalmaması, aynı zamanda bölgedeki çatışmaların sona ermesine ve barış ortamının yeniden tesisi için bir zemin sağlaması gerektiğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, PKK terör örgütünün silah bırakma kararına dair yazılı açıklamada bulundu. Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cesaret dolu duruşuyla ilerleyen “Terörsüz Türkiye” projesinin, Kıbrıs Türk toplumu için büyük bir sevinç kaynağı olduğunu vurguladı. “Türkiye, 40 yıldan fazla bir süre çeşitli bölücü terörist eylemlerle karşı karşıya kalmış, bu süreçte birçok vatandaşını kaybetmiş ve güvenlik güçleri de oldukça büyük zorluklarla mücadele etmiştir. ‘Terörsüz Türkiye Projesi’ çerçevesinde, terör örgütünün kendi varlığını sonlandırma ve silah bırakma açıklaması, ülkemizde ve bölgemizde yeni bir barış havasının başlamasına işaret etmektedir. Kıbrıs Türk halkı, her zaman Türkiye’nin ve Türk milletinin desteğini hissetmekte ve bu süreci coşkuyla karşılamaktadır,” şeklinde konuştu.
Açıklamasını sürdüren Tatar, “Siyasi ve toplumsal meselelere diyalog ve karşılıklı anlayışla yaklaşılması gerektiğini ortaya koyan bu sürecin başarıyla tamamlanmasını ve alınan kararların titizlikle uygulanmasını umuyoruz. Dilediğimiz odur ki ‘Terörsüz Türkiye’ sadece anaları rahatlatmakla kalmasın, aynı zamanda bölgemizdeki savaş ve gerginliklerin sona ermesine, barışın yeniden hâkim olmasına da öncülük etsin,” ifadelerini kullandı.