Balık Ölümleri İnceleme Başlatıldı
Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde bulunan Ulaş Gölü‘nde yaşanan toplu balık ölümleri üzerine inceleme süreci başlatıldı. Ulaş Mahallesi'nde, gölde çok sayıda balığın öldüğünü fark eden bir vatandaş durumu yetkililere bildirdi.
Ekipler Olay Yerinde
İhbarın ardından, bölgeye Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ile Ergene İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde detaylı inceleme gerçekleştirdi. İnceleme sırasında hem sudan hem de ölü balıklardan örnekler alındı.
Numuneler Laboratuvara Gönderildi
Alınan numunelerin, balık ölümlerinin nedeninin belirlenmesi amacıyla Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne gönderildiği öğrenildi. Yetkililer, yapılacak analizlerin ardından balık ölümlerinin sebebi hakkında kesin bulguların elde edileceğini ifade etti.





