Döviz Dönüşüm Desteği 2027'ye Kadar Uzatıldı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, döviz dönüşüm desteğinin 31 Ocak 2027 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Erdem, “Bir talebimizin daha karşılık bulmasından dolayı mutluyuz. İş dünyamıza hayırlı olsun” dedi.

Başkan Erdem, 01 Ağustos 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerinin Türk lirasına dönüşümünde uygulanan yüzde 3 döviz dönüşüm desteğinin uzatıldığını belirtti. Bu kararın iş dünyası için önemli ve yerinde olduğunu ifade eden Erdem, iş insanlarının taleplerini ilgili mercilere ilettiklerini vurguladı.

Erdem, döviz dönüşüm desteğinin uzatılmasının turizm sektörü ve ihracat yapan firmalar açısından olumlu bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Turizm işletmecilerine destekleri için teşekkür eden Erdem, uygulamanın başarıya ulaşabilmesi için yeni şartların işletmeler üzerinde ilave bürokratik yük oluşturmadan hayata geçirilmesinin önem taşıdığını belirtti.

Erdem, “Turizm işletmelerimizin destekten kolay, hızlı ve etkin şekilde yararlanabilmesi, uygulamanın amacına ulaşmasını sağlayacaktır. İş dünyamızın beklentilerine kulak veren ve bu düzenlemenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, kararın ülkemiz ekonomisine ve tüm firmalarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı