Erciyes Üniversitesi (ERÜ), yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması dolayısıyla bu yıl eğitim hayatına adım atan öğrenciler için özel bir “Tanışma Programı” düzenledi. Erciyes Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirilen bu etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcıları ve birçok akademisyen katıldı. Etkinlikte, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi tarafından bir konser verilmesi, öğrencilerin ilgisini çekti.
Rektör Altun'dan Öğrencilere Mesajlar
Etkinlikte konuşan Rektör Altun, yeni öğrencileri tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu. Ayrıca, Erciyes Üniversitesi'nin, adını taşıdığı Erciyes Dağı gibi zirveye ulaşma hedefinde olduğunu vurguladı. Öğrencilere her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirten Altun, üniversitenin uluslararası alanda da önemli bir konumda olduğunu ifade etti.
Öğrencilerin eğitim süreçlerinde laboratuvar ve atölye imkanlarından faydalanmalarının önemine dikkat çeken Rektör Altun, Milli Teknoloji Atölyesi ve Kızılay Butik gibi projeler hakkında bilgi verdi. Ayrıca, yenilenen Merkez Kütüphane'nin 24 saat hizmet verecek modern bir yapı haline getirildiğini duyurdu.

Sürdürülebilirlik ve Ödüller
Etkinlikte öğrencilere, kampüste sabahları ücretsiz çorba ikramında bulunulduğu da bilgisi verildi. Rektör Altun, ERÜ'nün sürdürülebilirlik alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini, Güneş Enerjisi Sistemi ile elektrik tüketiminin %20'sinin karşılandığını açıkladı. UI GreenMetric sıralamasında Türkiye'de 3., dünya genelinde ise 63. sıraya yükseldiklerini belirten Altun, öğrencileri Evim Kampüs Etkinliği‘ne davet etti.

Öğrencilere mesleki gelişim için zamanlarını iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Rektör Altun, etkinliğin son kısmında çeşitli hediyelerin dağıtıldığı bir çekiliş yapıldığını da ekledi. Program, ERASMUS deneyimleri, spor takımları ve kulüpleri tanıtımı ile konserin ardından sona erdi.





