Kocaali'de Engelli Çocuğun Zincire Bağlanması Olayı
Sakarya'nın Kocaali ilçesinde, zihinsel ve fiziksel engelli bir çocuğun elleri ve ayakları zincirle bağlı olarak bulunması, büyük bir tepki topladı. Ancak, mahalle muhtarı Muharrem Çatalbaş, olayın basına yansıdığı gibi olmadığını belirtti.
Aile Koruma Amacıyla Bağladı
Çobansayvant Mahallesi Muhtarı Çatalbaş, 15 yaşındaki A.M.A.'nın ailesinin engelli olduğunu ve çocuğun güvenliği için bağlandığını ifade etti. Yaklaşık 2 yıldır bakımevine yerleştirilmesi için resmi başvurular yapıldığını söyleyen muhtar, “Bakımevlerinde yer olmadığı için çocuğumuz alınamıyor” dedi.
Devlet Yetkilileri Bilgilendirildi
A.M.A.'nın zaman zaman saldırganlaştığını da dile getiren Çatalbaş, “Aile, çocuğu evde korumak zorunda kalıyor” dedi. Ayrıca, çocuğun rehabilitasyon merkezine sevk edildiği ve tedavi sürecinin başladığı bilgisini paylaştı.
Olayın detayları ve ailenin durumu hakkında yerel yetkililerin bilgisi olduğu belirtiliyor. Bu durum, engelli bireylerin bakımında yaşanan zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi.





