Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Elazığ’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Yabancı Yakalandı, 2 Organizasyoncu Tutuklandı

    Elazığ’da polis, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan 16 yabancı uyruklu kişiyi yakaladı. İki organizatör, U.Y. ve E.K., gözaltına alınarak tutuklandı. Yakalanan göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne sevk edildi.

    Elazığ'da polis, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan 16 yabancı

    Elazığ’da Düzensiz Göçmenler ve Kaçakçılık Operasyonu

    Elazığ’da gerçekleştirilen polis operasyonda, ülkede yasadışı yollarla bulunan 16 yabancı uyruklu göçmen yakalandı. Bu operasyonun yanı sıra, organizatörlük yapan iki kişi de gözaltına alındı.

    Operasyonun Detayları

    Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonuyla, İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, düzen dışı göçmenlerin tespiti amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirdi. Operasyon, çevre illerden Elazığ’a yönelen araçların kontrol edildiği Bingöl yolu uygulama noktasında yapıldı. Yapılan aramada, koltukları sökülmüş kapalı kasa minibüs içerisinde oturan 16 yabancı göçmen bulundu ve güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

    Organizatörler Tutuklandı

    Yapılan incelemeler sonucunda, para karşılığı göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen U.Y. ve E.K. adlı iki şüpheli, yapılan müdahale ile gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bu iki kişi, adliyeye sevk edildi ve mahkemece tutuklandılar.

    Göçmenler İlgili Kuruluşa Teslim Edildi

    Yakalanan 16 yabancı uyruklu şahıs ise gerekli işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yasadışı göçmenlere yönelik bu tür operasyonların devam etmesi bekleniyor.