Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Edirne’deki Şeyh Şücaeddin Mescidi’nin Restorasyon Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

    Edirne’de, Sultan II. Murat döneminde inşa edilen ve yalnızca minaresi ayakta kalan Şeyh Şücaeddin Mescidi’nde devam eden restorasyonun yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, projenin tarihi ve kültürel miras açısından önemli olduğunu vurguladı.

    Edirne’de, Sultan II. Murat döneminde inşa edilen ve yalnızca minaresi

    Şeyh Şücaeddin Mescidi’nde Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

    Edirne’de, Sultan II. Murat döneminde 15’inci yüzyılda inşa edilen ve günümüzde yalnızca minaresi ile ayakta kalan Şeyh Şücaeddin Mescidi’nde restorasyon faaliyetleri sürmektedir. Tarihi yapının, yıl sonuna kadar tamamlanarak yeniden ibadete açılması planlanıyor.

    Yarım Minare ile Tanınan Tarihi Eserin Yeniden Hayata Kavuşması Bekleniyor

    “Yarım minare” olarak bilinen tarihi mescidde, geçtiğimiz yıl kasım ayında başlatılan yenileme çalışmaları Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı tarafından yürütülüyor. Mescidin, Tunca Nehri kıyısındaki konumundan dolayı geleneksel taş kullanımı yerine çelik konstrüksiyon ile yeniden inşa edilmesine karar verilmiştir. Bu sayede hem yapının tarihi özelliği korunacak hem de daha dayanıklı bir yapı elde edilecektir.

    Edirne Valisi’nden Önemli Açıklamalar

    Edirne Valisi Yunus Sezer, yaptığı incelemelerde Şeyh Şücaeddin Mescidi’nin şehrin kültürel mirası açısından büyük bir değer taşıdığını vurgulayarak, “Bu yapılar, Anadolu’nun önemli alperenlerinden Şeyh Şücaeddin-i Veli adına inşa edilmiş önemli eserlerdir. Sadece minaresi günümüze kalan bu mescidi yeniden var ederek Edirne’ye kazandırıyoruz. Restorasyon tamamlandığında burası sadece bir ibadethane olmayacak, aynı zamanda bir kültürel buluşma noktası haline gelecek” şeklinde konuştu.

    Vali Sezer ayrıca, mescidin çevresinin düzenlenmesine yönelik hedeflerini de dile getirerek, “Burayı bir külliye görünümüne kavuşturmayı amaçlıyoruz. Çeşme, lavabolar ve çevre düzenlemeleri ile burası tam anlamıyla tarihi bir alan haline gelecek. Hem Edirneliler hem de Bulgaristan’dan gelen ziyaretçiler, sınır kapısında karşılarına çıkan bu eşsiz yapıyı görecekler” dedi.

    Restorasyon çalışmalarının 2025 yılı içerisinde tamamlanması ve tarihi mescidin tekrar hizmete sunulması hedefleniyor.