Edirne’de Kaçakçılık Operasyonu: Yüzlerce Cep Telefonu ve Elektronik Sigara Ele Geçirildi
Edirne ile İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlar sonucunda, Türkiye’ye yasa dışı yollardan sokulmaya çalışılan büyük miktarda cep telefonu, elektronik sigara ve bitki çayı yakalandı. Operasyonlar kapsamında toplamda 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Yasadışı Kaçakçılığın İhbarı
Kaçakçılıkla mücadele amacıyla yapılan istihbarat çalışmaları sonucu Gümrük Muhafaza ekipleri, Yunanistan’dan Türkiye’ye yasaklı yollardan cep telefonları ve elektronik sigaralar getirileceği bilgisini edindi. Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, kuşkulu bir tırı izlemeye aldı. Edirne ve Gelibolu ilçelerinde düzenlenen operasyonda, durdurulan bu tırda detaylı bir arama yapıldı. Arama sonrası araçta tam 12 bin 545 cep telefonu ve 10 bin elektronik sigara bulundu.
Operasyonun Gelişimi ve Gözaltılar
Araç, uzun bir süre boyunca fiziksel olarak takip edilerek, kaçakçılıkla ilgili organizasyon yapısı ve sevkiyat yöntemleri gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan baskınlar sonucunda organizatörler ve alıcıların da içinde bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Ekipler, konuyla ilgili soruşturmayı derinleştirerek devam etti.
Kapıkule Gümrük Kapısı’nda Bir Diğer Operasyon
Aynı gün içerisinde Kapıkule Gümrük Kapısı’nda giriş yapmak isteyen bir başka tır, Ticaret Bakanlığı’nın risk analiz sistemleri tarafından şüpheli olarak tanımlandı. Tır, X-ray taramasına tabi tutuldu ve görüntülerde şüpheli yoğunluk tespit edildi.
Detaylı bir incelemede, araçta gizlenmiş halde 704 kilo 960 gram Damiana türü bitki çayı ele geçirildi. Bu bitki çayının Türkiye’ye beyan edilmeden sokulma çabası olduğu anlaşıldı. Sürücü, gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.