Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Edirne’de Cam Kemik Hastası Genç, Bir Günlüğüne Polis Olma Hayalini Gerçekleştirdi

    Edirne’de cam kemik hastası 23 yaşındaki Emre Karaşin’in polis olma hayali gerçeğe dönüştü. Emniyet Müdürü Onur Karaburun’un desteğiyle polis aracıyla emniyete götürülen Karaşin, vatandaşlara güvenlik kurallarını iletti ve deneyiminden dolayı mutluluğunu dile getirdi.

    Edirne’de cam kemik hastası 23 yaşındaki Emre Karaşin'in polis olma

    Edirne’de 23 yaşındaki cam kemik hastası Emre Karaşin, bir gün boyunca polis olma hayalini gerçekleştirme fırsatı buldu. Bu anlar, gencin vatandaşlara yaptığı samimi uyarılarla dolu görüntülerle duygu dolu anlar yaşattı.

    Edirne’nin Abdurrahman Mahallesi’nde annesiyle yaşayan Karaşin, bir süre önce polis memurlarına, en büyük hayalinin polis olmak olduğunu belirtmişti. Bu durumdan haberdar olan Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Karaşin’i polis aracına alarak emniyet müdürlüğüne götürmeye karar verdi.

    Karaşin, burada İletişim için verilen telsiz ile önce bomba imha robotunu kullanma şansına sahip oldu. Ardından olay yeri inceleme laboratuvarında parmak izi bulma tekniklerini deneyimledi ve bomba arama köpeği Röszke ile tanıştı. Daha sonra, ekip otosuyla dışarı çıkarak, vatandaşlara kurallara uymaları yönünde uyarılarda bulundu. Emre’nin hayali gerçek olurken, hem kendisi hem de çevresindekiler için unutulmaz anlar yaşandı. Polis ekipleri, gence mini hediyeler de takdim etti.

    “Bir günlüğüne de olsa polis olmak muhteşemdi” diyen Karaşin, bu deneyimin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. “Uygulama harikaydı, her şey oldukça iyi planlanmıştı. Süreçte gördüğüm uzman kişiler beni etkiledi. Olaylara hızlıca müdahale edebilme yetenekleri gerçekten takdire şayan. Hayalim gerçekleştiği için mutluyum. Evden çıkmadığım bir dönemde böyle bir fırsatla karşılaşmam çok güzeldi. Huzur toplantısında bu isteğimi dile getirmiştim ve sağ olsunlar bu isteğimi geri çevirmediler. Ayrıca, toplum destekli polislerle birlikte taksi duraklarına ve marketlere de ziyaret gerçekleştirdik. Çok keyifli bir deneyimdi, herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.