Edirne’de boşanma sürecindeki eşi tarafından hayatına son verilen 22 yaşındaki Petek Aksak ile eski sevgilisi tarafından katledilen 15 yaşındaki Gülden Coni’nin anneleri, çok zor bir Anneler Günü geçirmenin acısını derinden hissetti.
Petek Aksak, 13 Nisan 2024 tarihinde, ve Gülden Coni ise 5 Nisan 2025 tarihinde, yaşadıkları şiddet olayları sonucunda hayattan koparıldılar. Bu trajik olayların ardından, Petek’in annesi Pınar Kaçarlar, Gülden’in annesi Zehra Coni ve babaannesi, Anneler Günü vesilesiyle bir araya geldiklerinde gözyaşlarına hakim olamadılar.
Kızlarının yokluğunun yarattığı derin acıyı dile getiren anneler, yaşadıkları bu zor günlerde adalet beklentilerini yineleyerek, topluma seslenmeyi ihmal etmediler. Anneler, gözyaşları içinde, kaybettikleri çocukları için adalet talep etmenin önemine vurgu yaptılar.