Ecem Esen’den 27 Mayıs Darbesi Uyarısı: “Demokrasiye Darbe Vuran Zihniyet Hâlâ Var”

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanı Ecem Esen, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, darbe ve vesayet zihniyetini sert bir dille eleştirdi. Esen, geçmişte yaşananların bugün de devam ettiğini vurgulayarak, vesayet karşıtı mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini belirtti.

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanı Ecem Esen,

**Ecem Esen’den 27 Mayıs Darbesine Sert Eleştiri**

AK Parti Kütahya İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanı Avukat Ecem Esen, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu. Esen, yaptığı basın toplantısında darbe ve vesayet anlayışını şiddetle kınadığını belirtti. “Demokrasi şehitlerimiz Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle anıyoruz. 27 Mayıs tarihine bakıldığında, bu olay sadece bir darbe değil, vesayetçi yapının temellerinin atıldığı karanlık bir dönemin başlangıcını simgelemektedir” dedi.

**Darbe Zihniyetinin İzleri Hâlâ Var**

Esen, 27 Mayıs’ın yalnızca geçmiş bir tarih olmadığını, günümüzde de darbeci zihniyetin farklı şekillerde etkisini sürdürdüğünü ifade etti. “Milletin iradesi yerine vesayet zihniyeti hâkim olmuştur. Darbeye giden yol ise medya manipülasyonları, yanıltıcı haberler ve sokak olayları ile döşenmiştir” şeklinde konuştu.

Ecem Esen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı İsmet İnönü’nün o dönemde Cemal Gürsel’e sarf ettiği sözlerin altını çizerek CHP’nin darbelere dair tarihsel tutumunu eleştirdi. Esen, “O tarihten beri CHP, her tür darbenin ya ön saflarında ya arka planında ya da yanlarında yer almıştır” dedi.

**Yassıada Mahkemeleri ve Devletin Zayıflatılması**

Yassıada’da kurulan mahkemeleri “tiyatro” olarak nitelendiren Esen, bu mahkemelerin idam kararları ile milli iradeye büyük bir darbe vurduğunu ifade etti. Daha sonrasında kurulan vesayet düzeninin, demokrasiye karşı sürekli olarak tehdit oluşturduğunu da ekledi.

Esen, AK Parti iktidarında vesayetçi yapıların ortadan kaldırılması için kararlı bir mücadele verildiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde millet-devlet kaynaşmasının sağlandığını vurguladı. “Vesayet yapıları çökmüş olsa bile, bu zihniyet hâlâ bazı kesimlerde yaşamaktadır. Sokak olaylarını provoke edenler ve kutsallara zarar verenler, bu zihniyetin izlerini taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Esen, demokrasi ve hukuk mücadelesine olan kararlılıklarını da vurgulayarak, “Bu ülkenin vesayetçi ve cuntacı zihniyete tahammülü yoktur. Bizler durmak yok, yola devam diyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Basın toplantısına, AK Parti Kütahya İl Yönetim Kurulu üyeleri, Kütahya Merkez İlçe Başkanlığı’ndan yönetim kurulu üyeleri ve diğer davetliler katıldı.