DÜZCE (İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğü, vatandaşlara ulaşarak ücretsiz kanser taramaları yapma faaliyetlerine devam ediyor. Mobil sağlık ekipleri, Bahçeşehir bölgesinde iki gün süresince sağlık taramaları gerçekleştirdi.
Mobil Sağlık Hizmetleri ile Taramalar
Düzce’deki sağlık ekipleri, mobil sağlık hizmetlerini köylerden mahallelere taşıyarak bireylere sağlık desteği sunuyor. Kanser taramalarını yaygınlaştırmak ve daha fazla insana ulaşabilmek amacıyla Düzce Merkez Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, Bahçeşehir Bölgesi Sağlıklı Hayat Merkezi’nin önünde bulunan tırla mobil hizmet sunuyor. Burada, 40-69 yaş arası kadınlar için meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlar için rahim ağzı kanseri, ayrıca 50-70 yaş arası kadınlar için bağırsak kanseri taramaları ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriliyor.
Erken Teşhisin Önemi
Düzce Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, kanserin erken teşhis edildiğinde önlenebilir bir hastalık olduğunu vurgulayarak, mobil kanser tarama tırına vatandaşları davet etti. Yılmaz, “Unutmayın, erken tanı hayat kurtarır. Erken fark edersen, çok şey değişir,” şeklinde konuştu. Bu tür taramaların, toplum sağlığı açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Yılmaz, vatandaşların bu fırsatı değerlendirmelerini tavsiye etti.
ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN SAYILARI 41’E ULAŞAN KADIN KOOPERATİFLERİ, PROF. DR. ERDAL İNÖNÜ KENT PARKI İÇİNDE YER ALAN KADIN KOOPERATİFLERİ ÜRÜN SATIŞ MAĞAZASI’NDA BİR ARAYA GELDİ.



