BİNGÖL (İHA) – Bingöl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle merkezde taşımalı, Kiğı, Karlıova ve Adaklı ilçelerinde tüm eğitim sürecine 1 gün ara verildi.
Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimizde etkili olan buzlanma ve don nedeniyle ulaşımda ortaya çıkabilecek riskler ve tehlikeler karşısında tedbir almak amacıyla; il merkezi ve merkeze bağlı köy okullarında taşımalı eğitime 30.12.2025 Salı günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir. Kamuda görev yapan engelli ve hamile personelimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır.” denildi.
Adaklı, Karlıova ve Kiğı kaymakamlıklarından yapılan açıklamalarda da, il genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına bağlı olarak oluşabilecek buzlanma ile ulaşımda karşılaşılabilecek risklere karşı tedbir almak amacıyla, ilçelerdeki her seviyedeki tüm resmi ve özel okullar ile özel eğitim kurumlarında 30 Aralık Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.