Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Karakucak Güreş Şampiyonu Sporcular RTÜK’ü Ziyaret Etti

Kahramanmaraş’ta düzenlenen Dünya Karakucak Güreş Şampiyonası’nda Azerbaycan’ı yenerek şampiyon olan sporcular, RTÜK’ü ziyaret etti. RTÜK Başkanı Mehmet Daniş, gençlerin başarılarını kutlayarak güreşin önemini vurguladı. Antrenör Ziya Kambur ile sporcular, desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti. 60 kiloda Emircan Çolak ve 75 kiloda Muhsin Barbak şampiyon olurken, Alper Turan Avrupa şampiyonasında 5. oldu.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Dünya Karakucak Güreş Şampiyonası'nda Azerbaycan'ı yenerek şampiyon olan

Dünya Karakucak Güreş Şampiyonu Sporcular RTÜK’ü Ziyaret Etti

Dünya Karakucak Güreş Şampiyonası’nda zafer kazanarak dünya şampiyonu unvanını elde eden milli sporcular, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) bir ziyarette bulundu.

Bu yıl, Kahramanmaraş’ın Batıpark Deprem Şehitleri Er Meydanı’nda gerçekleştirilen Dünya Karakucak Güreş Şampiyonası’nda, finale çıkarak Azerbaycan’ı geride bırakan milli güreşçiler, RTÜK’ün kapılarını çaldı. RTÜK Başkanı Mehmet Daniş ile Üst Kurul Üyesi Hasan Davulcu, genç sporcuları makamında ağırlarken, onlara antrenörleri Ziya Kambur da eşlik etti. Ziyaret sırasında, geleneksel sporlara artan ilginin yanı sıra genç atletlerin kazandığı başarılar gurur dolu sözlerle ifade edildi.

Şampiyonaya Geniş Katılım

16 ülkeden toplam 107 sporcunun yer aldığı organizasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dünya Güreş Birliği (UWW) ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu iş birliğiyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirildi.

Mehmet Daniş, Türk güreşinin köklü geçmişine ve bu mirasın gençler tarafından sürdürülmesine olan memnuniyetini dile getirerek, “Tarihimize sahip çıkmaya devam ettiğiniz için sizlerle gurur duyuyorum.” dedi. Daniş, gençliği kötü alışkanlıklardan koruyan ve sporla kültürü bir araya getiren bir medya anlayışını RTÜK olarak desteklediklerini de vurguladı.

Geleceğin Şampiyonları

Antrenör Ziya Kambur ve genç sporcular, kendilerine destek olan RTÜK Başkanı Mehmet Daniş ile Üst Kurul Üyesi Hasan Davulcu’ya teşekkürlerini iletti. Sporcular, “Her zaman Türk bayrağını dalgalandırmak için mücadele vereceğiz. Geleneksel sporumuzu dünyaya tanıtmak ve gelecekteki gençlere örnek olmak en büyük hedefimizdir.” ifadelerini kullandı.

60 kiloda Emircan Çolak ve 75 kiloda Muhsin Barbak dünya şampiyonu olurken, Alper Turan, Serbest Avrupa Güreş Şampiyonası’nı 5. sırada tamamladı.