Dünya Karakucak Güreş Şampiyonası’nın Şampiyonları RTÜK’ü Ziyaret Etti
Kahramanmaraş’ta düzenlenen Dünya Karakucak Güreş Şampiyonası’nın şampiyon milli sporcuları, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) bir ziyaret gerçekleştirdi.
Bu yıl ilki gerçekleştirilen Dünya Karakucak Güreş Şampiyonası, Kahramanmaraş’ın Batıpark Deprem Şehitleri Er Meydanı’nda yapıldı. Finalde Azerbaycan’ı yenerek dünya şampiyonu olma başarısını gösteren Türkiye’nin milli sporcuları, RTÜK’ün kapılarını çaldı. Ziyaret sırasında RTÜK Başkanı Mehmet Daniş ve Üst Kurul Üyesi Hasan Davulcu, sporcuları makamlarında kabul ederek, Antrenör Ziya Kambur’u da dâhil ederek sıcak bir karşılama sundu. Görüşmede, geleneksel sporların önemi ve genç sporcuların elde ettiği başarılar gururla dile getirildi.
107 Sporcu, 16 Ülkeden Katıldı
Bu yıl organizasyona toplamda 16 ülkeden 107 sporcu katılım gösterdi. Şampiyona, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dünya Güreş Birliği (UWW) ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu iş birliği ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Başarılı Sporculara Övgü
RTÜK Başkanı Mehmet Daniş, güreşin Türk sporundaki köklü yerini gençlerin yaşatmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Başarılarınız dolayısıyla sizinle gurur duyuyoruz. Geleneklerimizi yaşatmayı başardığınız için tebrik ediyorum. Gençlik yıllarımda sporun benim hayatımdaki değerini net bir şekilde gördüm. Sizlerin uluslararası alanda elde ettiği başarı, sadece sizin için değil, hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır.” dedi. Daniş, ayrıca RTÜK olarak gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak kalmalarını temin etmeye yönelik spor ve kültürle destek veren bir medya anlayışını benimsediklerini de vurguladı.
Geleceğin Şampiyonları
Antrenör Ziya Kambur ve kazanan sporcular, kendilerine destek olan Mehmet Daniş ve Hasan Davulcu’ya teşekkür ederek, “Biz her alanda ülkemizi temsil etmek için çabalıyoruz. Geleneksel güreşimizi tanıtmak ve ardımızdaki gençlere ilham vermek asıl hedefimiz.” dediler. Emircan Çolak, 60 kiloda, Muhsin Barbak ise 75 kiloda dünya şampiyonu olurken; Alper Turan serbest stil Avrupa Güreş Şampiyonası’nı 5. sırada tamamladı.



 
					
				