Sivas‘ta dövmecilik yapan dövme sanatçısı Burak Mesci, dövmesi olmayan biri olarak dövmenin günah ve pişmanlık kaynağı olduğunu dile getirdi. Mesci, son zamanlarda dövme yaptırmak isteyenler kadar, önceden yaptırdıkları dövmeleri sildirmek isteyenlerin de kendilerine başvurduğunu belirtti. Birçok kişinin anlık hevesle yaptırdığı dövmelerden sıkıldığını ve hayat şartlarının değişmesi sonrası bu dövmeleri sildirme ihtiyacı duyduğunu ifade etti. Özellikle çiftlerin ilişkileri sırasında yaptırdıkları dövmeleri, ayrılık sonrası pişmanlık yaşayarak sildirmek istediklerini vurguladı.
Pişmanlık ve Uyarılar
Mesci, dövme yaptırmak isteyenleri uyardıklarını ancak genelde bu uyarıların dikkate alınmadığını aktardı. Dövme sildirme işlemlerinin arttığını ve bunun en büyük nedeninin kötü yapılan dövmeler olduğunu ifade eden Mesci, gençlerin sevgililerinin adını veya ilişki tarihini dövme yaptırdıktan sonra ayrıldıklarında pişmanlık yaşadıklarını belirtti.
Sağlık Riskleri
Dövme yaptırmanın sağlık açısından da risk taşıdığını hatırlatan Mesci, temiz bir ortamda yapılmayan dövmelerin enfeksiyon ve bulaşıcı hastalık riskini artırdığını söyledi. Mesci, dövme sildirme işlemi için profesyonel ve belgeli yerlerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti.