Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Doç. Dr. Mehmet Aslan’dan rinoplasti uyarısı: “Estetik ameliyat basite alınmamalı”

    Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi KBB Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Aslan, rinoplasti hakkında önemli bilgiler verdi. Yaş, beklentiler ve iyileşme süreci gibi unsurlara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Aslan, estetik ve fonksiyonel açıdan kişiye özel sonuçlar doğurduğunu belirtti.

    Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi KBB Uzmanı Doç. Dr. Mehmet

    Rinoplasti Nedir?

    Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Aslan, rinoplasti (estetik burun ameliyatı) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’de ve dünyada en sık yapılan estetik operasyonlardan biri haline gelen rinoplasti hakkında uyarılarda bulunan Aslan, ameliyat sürecinde dikkat edilmesi gereken yaş sınırından psikolojik hazırlığa, iyileşme sürecinden beklenti yönetimine kadar birçok konuda bilgiler paylaştı.

    Rinoplastinin Amaçları

    Doç. Dr. Aslan, rinoplastinin yalnızca burun şeklini düzeltmek için değil, aynı zamanda burun içindeki yapısal sorunların giderilmesi amacıyla da yapıldığını belirtti. Plastik cerrahlardan farklı olarak kulak burun boğaz uzmanlarının burun içi fonksiyonlarını da dikkate aldığını belirten Aslan, bu nedenle ameliyatın hem estetik hem fonksiyonel açıdan değerlendirildiğini söyledi.

    Yaş Sınırının Önemi

    Rinoplasti yaptırmayı düşünen hastaların yaş kriterine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Aslan, “Erkeklerde sakalın oturmasıyla birlikte 18-20 yaşları, kızlarda ise en az 2 yıl düzenli adet dönemi sonrası estetik burun ameliyatı için uygun yaşlardır. Çünkü ergenlik döneminde vücut ve yüz şekli hala gelişmektedir” dedi.

    Ergenlik Döneminin Riskleri

    Ergenlik döneminde estetik kaygıların daha yoğun yaşandığını kaydeden Aslan, bu yaşlarda yapılan estetik müdahalelerin ilerleyen yıllarda yüz hatları oturduğunda beklenmedik sonuçlara yol açabileceğini belirterek, “Ergenlik bitmeden yapılan müdahaleler, yüzde istenmeyen bir görünüm oluşturabilir. Sırf moda olduğu için, sosyal medyada gördüğü için ameliyat olan bireyler, gerçekçi olmayan beklentilerle operasyona giriyor. Kendi yüz yapısını tanımadan, arkadaşından gördüğü sonucu kendisinde de bekleyen hastalar sonrasında mutsuz olabiliyor” ifadelerini kullandı.

    Beklentilerin Gerçekçiliği

    Beklentilerin gerçekçi olması gerektiğine dikkat çeken Aslan, her hastanın yüz yapısının farklı olduğunu ve yapılan ameliyatların da kişiye özel sonuçlar doğurduğunu söyledi. Aslan, “Cerrah ne kadar iyi bir operasyon yapsa da, eğer kişi kendi yüzünü ve yapısını kabullenmemişse, sonuçtan memnun olmayabilir” dedi. Ameliyat sonrası iyileşme sürecinin zaman aldığını belirten Doç. Dr. Aslan, ödemlerin geçmesi ve burun şeklinin oturması için birkaç ay, ideal sonuçlar için ise en az altı ay beklenmesi gerektiğini, erken dönemde yapılacak revizyonların daha fazla sorun oluşturabileceğini belirterek sabırlı olunması gerektiğini ifade etti.

    Ameliyat Sonrası Bakım İpuçları

    Doç. Dr. Aslan, rinoplasti sonrası dönemde hastaların sigaradan uzak durması, ağır sporlardan kaçınması ve verilen talimatlara eksiksiz uyması gerektiğini belirterek aksi halde iyileşme sürecinin olumsuz etkilenebileceğini söyledi. Türkiye’nin estetik cerrahide dünya genelinde önemli bir konumda olduğunu belirten Aslan, “Ülkemizde bu konuda çok deneyimli cerrahlar var. Ancak her hastalık her bireyde farklı seyredebilir. Bu nedenle her burun ameliyatı da farklı sonuç verir. Hastaların bu bilinçle hareket etmesi gerekir” diye konuştu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı