Diyarbakır'da düzenlenen etkinlikler, çocukların sanatsal gelişimlerini desteklemek ve kültürel mirası tanımalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Turizm Şube Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen programda, çocuklar tiyatro gösterisi, tarihi mekan gezisi ve dengbaj buluşması gibi farklı aktivitelerle bir araya geldi.
Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi'nde, 5 yaş ve üzerindeki çocuklar için Yasin Yürekli tarafından hazırlanan ‘Aklım Karıştı' adlı interaktif tiyatro oyunu sergilendi. Bu etkinliğe toplam 227 çocuk ve eğitmenleri katıldı. Gösteride akrobasi, hikaye anlatıcılığı ve palyaço teknikleri bir araya getirilerek çocuklara eğlenceli anlar yaşatıldı.

Çocuklar ayrıca, Bağcılar ve 450 Evler Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evlerinden 50 çocuk, Sur ilçesindeki tarihi mekanları gezdi. Balıkçılarbaşı'nda Diyarbakır şehir minyatürünü inceleyen çocuklar, ardından Cemil Paşa Konağı'nı ziyaret etti ve burada geleneksel yaşam kültürü hakkında bilgi aldı. Ayrıca, Dengbej Evinde gerçekleştirilen buluşmada çocuklar, Kürt sözlü kültürüne ait geleneksel kilamları dinleyerek kültürel mirasa dair deneyim kazandılar. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda düzenlenen ‘Hoş Geldin Sonbahar' programı ile de çocukların sosyal yaşama katılımları desteklendi.






