Dışişleri Bakanlığından Açıklama: “İsrail’de Bulunan 14 Türk Vatandaşının Ülkemize Dönüşü İçin Çabalar Devam Ediyor”

İsrail’de Tutulan Türk Vatandaşları İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Faruk Keçeli, Türkiye’de büyük bir endişeyle takip edilen bir gelişmeyi kamuoyuyla paylaştı. Keçeli, şu an itibarıyla İsrail’de tutulmakta olan 14 Türk vatandaşının, yarın Ürdün üzerinden yurda dönmeleri için aktif çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Vatandaşlarımızın Güvenli Dönüşü İçin Yoğun Mesai

Sözcü Keçeli, “İsrail’de haksız yere tutulan 14 vatandaşımızın ülkemize dönüşü için tüm diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz. Ürdün üzerinden yapılacak bu dönüş, hem aileler hem de ülke için son derece önemlidir” şeklinde ifadelerde bulundu. Dışişleri Bakanlığı, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli adımları katettiğini vurguladı.

Gelişmelerin Yakından Takibi Sürüyor

Gelişmelere ilişkin detaylar, konuyla ilgili resmi açıklamalar ve sürecin ilerlemesiyle ilgili bilgilendirme yapılması bekleniyor. Tüm Türkiye, vatandaşlarının sağlıklı ve güvenli bir şekilde evlerine dönmeleri için umutla beklemekte.

Yorum yapın