Kocaeli’de Kaçak Cep Telefonu Operasyonu
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 3 milyon TL olan 47 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi. Bu operasyon, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen kaçakçılık suçlarını önlemeye yönelik çalışmaların bir parçası olarak gerçekleşti.
Dilovası’nda Gözaltı ve Adli İşlem Başlatıldı
Dün gerçekleştirilen aramalar sonucunda, ilçe sınırları içindeki bir iş yerinde yapılan incelemelerde, kaçak cep telefonları tespit edildi. Ele geçirilen telefonlar, gümrük işlemleri yapılmadan piyasaya sürülmek üzere hazırlanmıştı. Olayla ilgili, gözaltına alınan bir şüpheli hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçlamasıyla adli süreç başlatıldı.
Bu tür operasyonların, kaçakçılığın önlenmesi adına önemli olduğunu belirten yetkililer, halkı bilgilendirme ve bu gibi faaliyetlere karşı duyarlı olmaya çağırdı.