Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremin Ardından Zorlu Süreç Geçiren Genç, İlk Defa Dışarı Çıktı ve Kendi Bakımını Yaptı

Hatay’da, deprem sonrası evden çıkmayan Barış Özbay, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle 3 yıl aradan sonra dışarı çıkarak tıraş oldu ve banyo yaptı. Barış, değişimlere direnmesine rağmen bu sürecin kendisine iyi geldiğini belirtti.

Hatay'da, deprem sonrası evden çıkmayan Barış Özbay, Aile ve Sosyal

Hatay’da Genç Adamın Yeniden Hayata Dönüşü

Hatay’da 23 yaşındaki Barış Özbay, 3 yıldan fazla bir süre evinden çıkmadan yalnızca dijital oyunlarla vakit geçirerek zamanını geçirdi. Uzun bir zamandan sonra dışarı çıkma cesareti gösteren genç, bu ilk deneyiminde hem banyo yaptı hem de tıraş oldu. Barış, yaşadığı bu yenilikler sonrası, “Ben bir şey yapmak istemiyorum, iyileşsem bile bunu isteyeceğimi sanmıyorum” açıklamasında bulundu.

Aile Varlığını Kaybederken Barış Hayatta Kalma Mücadelesi Verdi

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, 50 yaşındaki Semra Özbay ve oğlu Barış, Defne ilçesinde yeni bir yaşam kurmak zorunda kaldı. Depremde evlerini ve birçok yakınlarını kaybeden aile, 3 yıl boyunca zorlu bir süreçten geçti. Bu süreçte, Barış üniversite eğitimini yarıda bırakarak kendisini tamamen sanal dünyaya kaptırdı. Temel ihtiyaçlarını karşılamasına rağmen, kişisel bakımını ihmal eden Barış, zamanla bağımlılık haline gelen bir yaşam tarzı benimsedi. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın talimatıyla, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri duruma müdahale etti. Barış, yeni bir yaşam için gerekli adımları atması adına ikna edilerek Engelli Yaşam Merkezi’ne götürüldü. Burada saç ve sakal tıraşı yapılarak banyo yaptırıldı.

Barış Özbay: “Biraz Zorla Götürdüler, Ama Sevinçliyim”

Barış, 3 yıl aradan sonra banyo yapmanın ve tıraş olmanın kendisi için olumlu bir deneyim olduğunu belirtti. “Biraz direnç gösterdim ama zorla beni kaldırıp götürdüler. Artık banyo yapmanın ve tıraş olmanın ne kadar güzel olduğunu anladım. Ancak değişikliklerin bana pek bir faydası olacağına inanmıyorum. Ben, iyileşsem bile bir şey yapmak istemiyorum” dedi. Barış, geçmişte yaşadığı deneyimlerin kendisine hiç tat vermediğini ama yeniliklerden keyif aldığını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Ekibi Barış’a Destek Olmaya Devam Edecek

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Yıldırım, Barış’ın yeni yaşamına adım atmasına yardımcı olduklarını belirtti. “İhlas Haber Ajansı’nın haberiyle Barış’ın durumundan haberdar olduk. Aile ziyaretleri gerçekleştirdik ve Barış’ın evden çıkma, banyo yapma gibi temel ihtiyaçlarını ihmal ettiğini tespit ettik” dedi. Yıldırım, Barış’ı hamama götürerek hijyenik bir ortamda kendisine bakım yapıldığını ve gelecekte sağlık ekiplerinin de müdahale edeceğini kaydetti. Ek olarak Barış’ın bedensel sağlık kontrollerinin yapılması hedefleniyor. Yıldırım, Barış’ın mutlu olduğuna ve gelecekte iyi bir noktaya ulaşacağına inandıklarını sözlerine ekledi.