Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Denizli’de Gıda Güvenliği Semineri, Büşra Bekar Toprak’tan Kritik Bilgiler Aktarıldı

    Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, yaz aylarında artan gıda zehirlenmeleri için “Gıda Güvenliğinde Yaşam Kurtaran Uygulamalar” seminerini düzenledi. Gıda Güvenliği Uzmanı Büşra Bekar Toprak, riskler ve güvenli tüketim hakkında bilgi verdi. Derya Baltalı, benzer etkinliklerin süreceğini belirtti.

    Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, yaz aylarında artan gıda zehirlenmeleri

    Denizli’de Gıda Güvenliği Semineri Düzenlendi

    Yaz aylarının gelmesiyle birlikte gıda zehirlenmesi vakalarında yaşanan artışa dikkat çekmek ve toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla, “Gıda Güvenliğinde Yaşam Kurtaran Uygulamalar” başlıklı bir seminer Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından organize edildi.

    Seminere Büyük İlgi

    Denizli OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, bölgede faaliyet yürüten işletmelerin çalışanları, sanayiciler ve OSB Müdürlüğü personeli yoğun ilgi gösterdi. Gıda Güvenliği Uzmanı ve Gıda Mühendisi Büşra Bekar Toprak, seminerde gıda kaynaklı riskler, doğru saklama ve pişirme yöntemleri ile açıkta satılan gıdaların tüketiminde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Sunum, gerçek vaka örnekleriyle zenginleştirilerek katılımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Ayrıca, interaktif bir ortam yaratabilmek için soru-cevap bölümü de düzenlendi. Büşra Bekar Toprak, basit ama kritik önlemlerle gıda kaynaklı hastalık ve zehirlenmelerin önlenebileceğine vurgu yaptı.

    Toplumsal Sorumluluk Vurgusu

    Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, bu tür bilgilendirici etkinliklerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini belirtti. Gıda güvenliğinin yalnızca bireylere değil, aynı zamanda toplumun tüm kesimlerine ait bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı