Denizli Belediyesi, Dar Gelirli Öğrencilere YKS Ücretini Karşılayacak ve Bebek Bezi Yardımı Yapacak

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Bülent Nuri Çavuşoğlu önderliğinde, dar gelirli son sınıf öğrencilerinin YKS sınav ücretlerini ve 0-2 yaşındaki çocuklar için bebek bezi yardımlarını oy birliğiyle kabul etti. Bu destekler, belirli gelir kriterlerine uyan ailelere yönelik uygulanacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Bülent Nuri Çavuşoğlu önderliğinde, dar gelirli

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun önerisi doğrultusunda, liselerin son sınıfında öğrenim gören düşük gelirli öğrencilere Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurduklarında sınav ücretlerinin karşılanması planlanıyor. Ayrıca, aile geliri en fazla iki asgari ücret olan hanelerdeki 0-2 yaş aralığındaki çocuklara bebek bezi yardımı yapılacağı bilgisi verildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Şubat Ayı Toplantısı’nın ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Çavuşoğlu başkanlığında toplanan meclis, gündem maddeleri arasında yer alan, liselerde son sınıfta okuyan öğrencilere YKS’ye yönelik başvurularında sınav ücretlerinin belediye tarafından karşılanması ve aynı ailenin 0-2 yaşındaki çocuklarına iki ayda bir bebek bezi yardımı yapılması konularını ele aldı. Her iki karar, Meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

YKS başvuru ücretleri nasıl karşılanacak?
Denizli’de yaşayan ve hane geliri en fazla iki asgari ücret olan, vergi mükellefiyeti söz konusu olmayan, tapu kaydı bulunmayan ve ticari araçları olmayan, yalnızca 2020 ve sonrası model (5 yaş altı) en fazla bir aracın kaydı olan lise veya dengi okullarda son sınıfta okuyan öğrencilerin YKS başvuruları için sınav ücretleri Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Bebek bezleri yardımı kimlere yapılacak?
Denizli Büyükşehir Belediyesi, hane geliri en fazla iki asgari ücreti aşmayan, vergi mükellefiyeti bulunmayan, tapu kaydı olmayan ve ticari araç kaydı olmayan ailelerin 0-2 yaş aralığındaki çocuklarına iki ayda bir bebek bezi yardımı yapılmasına karar verdi.