Dolu Yağışı Tarım Alanlarını Vurdu
Manisa'nın Demirci ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, kiraz bahçelerini olumsuz etkiledi. Öğle saatlerinde başlayan yağmur, kısa sürede şiddetli doluya dönüştü ve bu durum özellikle tarım alanlarında ciddi hasarlara yol açtı.
Kiraz Üretimi Tehdit Altında
Demirci'de yılda yaklaşık 20 bin ton kiraz üretimi gerçekleştiriliyor. Dolu yağışının kiraz büyüklüğündeki tanecikleri, çiftçileri tedirgin etti. Yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışı, yolları, yaylaları ve kırsal alanları beyaza bürüdü, bu da bölgede kış manzarası oluşturdu.
Zarar Tespiti İçin İncelemeler Başladı
Dolu yağışının ardından Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı 3 ekip, ilçe merkezi ve çevresindeki kırsal arazilerde inceleme çalışmalarına başladı. Ekiplerin, özellikle kiraz bahçelerinde muhtemel zarar tespitine yönelik sahadaki çalışmaları devam ediyor.
Genel Durum
Öte yandan, il genelinde sağanak yağış, fırtına ve dolu yağışının etkili olduğu bildirildi.





