Defne'de Ağaç Kesimi Tepkilere Neden Oldu

Hatay'ın Defne ilçesinde, taziye evi yapılacağı iddiasıyla park içindeki çam ağaçlarının sökülmesi, bölge sakinlerinin tepkisini çekti. Defne Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen bu işlem, depremzedeler arasında büyük bir rahatsızlık yarattı.

Ağaçların Sökülmesi ve Tepkiler

Defne ilçesi 474. Sokak üzerindeki yeşil alanda, sabah saatlerinde iş makineleriyle 8 çam ağacı söküldü. Olayı gören vatandaşlar, ağaçların sökülmesine müdahale etti ancak ekipler, ağaçları kamyonlara yükleyerek bölgeden götürdü. Deprem sonrası sosyal ve yeşil alanların yetersizliğine dikkat çeken mahalle sakinleri, bu durumu sert bir dille eleştirdi.

Vatandaşların İfadeleri

Semira Şah, ağaçların kesilmesine karşı çıkarak, “Burada ağaç doluydu, şimdi boş. Ağaç bir nefestir, nefesimizi kesiyorlar. Biz buraya ağaç dikeceğiz” dedi. Diğer bir vatandaş Necla Özdemir ise, “Depremden çıktık, artık yaşamak istiyoruz. Burası park, yeşillik ve çocuklarımız için önemli” ifadelerini kullandı.

Çekmece Mahalle Muhtarı Ali Kaya, sökülen ağaçların başka bir alana taşınacağını ve taziye evinin vatandaş talebi olduğunu belirtti. Ancak bölge sakinleri, taziye evinin mevcut parka yapılmasını istemediklerini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı