Cumhuriyet’in 102. Yılı Kutlamaları Çerçevesinde Büyük Koşu
Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyetimizin 102. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte 55 okuldan toplam 1,609 öğrenci bir araya gelerek Cumhuriyet değerleri için koştu. Dayanışma ve kardeşlik duyguları içinde gerçekleştirilen yarışmada, başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.
Geleneksel Koşu Etkinliği Coşku İle Gerçekleşti
Nilüfer İlçe Kaymakamlığı ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle her yıl geleneksel olarak yapılan “Okullar Arası Cumhuriyet Koşusu”, bu yıl büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. Koşuya katılan bin 609 sporcu, 8 farklı kategoride yarıştı. Etkinliğin başlangıcı, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in katılımıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yapıldı. Yarış, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşkuyla sona erdi. Çocuklar, meydanda düzenlenen çeşitli etkinliklerle keyifli dakikalar geçirdi.
Cumhuriyet Heyecanında Birlik Olmak Önemli
Koşunun ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Başkan Özdemir, katılımcılara Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Ayrıca, 29 Ekim’de FSM Bulvarı’ndan başlayacak olan ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ne davet etti. Özdemir, yarışmaya katılan her bir çocuğu tebrik ederek, “Önemli olan burada yarışmaktır. Birincilik elbette güzel bir his, fakat Cumhuriyet Koşusu’na katılmak ve bu heyecanın bir parçası olmak hepsinden değerlidir. Sizleri çok seviyoruz ve her zaman birlikte olmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi
Ödül töreninde, ‘Minik Kızlar’, ‘Minik Erkekler’, ‘Küçük Kızlar’, ‘Küçük Erkekler’, ‘Yıldız Kızlar’, ‘Yıldız Erkekler’, ‘Genç Kızlar’ ve ‘Genç Erkekler’ kategorilerinde başarılı olan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ayrıca, yarışmada ‘Başkanlık Kupası’ da sahiplerini buldu. Ödüller, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ile beraberindeki belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri tarafından başarılı sporculara verildi.

