Senegal Başbakanı Ousmane Sonko’nun Türkiye Ziyareti
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Senegal Başbakanı Ousmane Sonko’nun resmi bir ziyaret için Türkiye’ye geleceğini duyurdu.
Duran, Türkiye’nin yerli sosyal medya uygulaması Next Sosyal üzerinden yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Senegal Başbakanı Ousmane Sonko, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine 6-11 Ağustos 2025 tarihleri arasında ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Bu ziyaret çerçevesinde, 7 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek olan görüşmelerde, Türkiye ile Senegal arasındaki ikili ilişkilerin tüm boyutları ele alınacak. Ayrıca, stratejik ortaklık seviyesindeki iş birliğini derinleştirmeye yönelik adımlar değerlendirilecektir. Görüşmeler esnasında bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da fikir alışverişinde bulunulacaktır. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin hukuki temelini sağlamlaştıracak çeşitli anlaşmaların imzalanmasını da beraberinde getirecek.”
Türkiye ve Senegal Arasındaki İlişkilerin Derinleşmesi
Ousmane Sonko’nun ziyareti, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine ve iş birliğinin artırılmasına önemli bir katkı sağlayacak.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı