Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Dr. Furkan Dölek’in Gözaltından Sağlıkla Kurtulmasında Aile Sevinci: “Devletimize Güveniyoruz”

    ABD’de gözaltına alınan Türk bilim insanı Dr. Furkan Dölek’in ailesi, 8 gün sonra oğullarından sevindirici haber aldıklarını duyurdu. Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten aile, Türkiye’ye dönüşü için yetkililere güveniyor. Avukatları Seyit Şahin, Erol Gülistan ve Gökhan Kıran konunun takibini sürdürüyor.

    ABD’de gözaltına alınan Türk bilim insanı Dr. Furkan Dölek'in ailesi,

    **ABD’de Gözaltına Alınan Türk Bilim İnsanı Dr. Furkan Dölek’ten Sevindirici Haber**

    Adana’da ikamet eden Dölek ailesi, ABD’de gözaltına alınan bilim insanı Dr. Furkan Dölek’ten 8 gün sonra haber aldı. Aile, oğullarının sağlığının yerinde olduğunu öğrenerek büyük bir mutluluk yaşadı. ABD’nin Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza İdaresi tarafından gözaltına alınan Dr. Dölek’in avukatları, Türk Amerika Ulusal Yönlendirme Komitesi Başkanı Avukat Seyit Şahin ile birlikte Erol Gülistan ve Gökhan Kıran oldu.

    **”Şükürler olsun, sevindim”**

    Oğlunun durumu hakkında bilgi alan anne Zuhal Dölek, “Şükürler olsun, müjdeli haber geldi. New York Muavin Başkonsolosu Tugay Şen sayesinde iletişim sağladık. Kızım Esra, Furkan’ın güçlü olduğunu belirtti. Kız kardeşi, tüm Türkiye’nin onun arkasında durduğunu ifade ederek oldukça mutluydu. Şu anda orada J1 vizesi olan akademisyenlerin vizeleri iptal edildi. Oğlum, oradaki zafiyetleri ve eksiklikleri bildiriyor fakat mobbing ve tehditlerle karşılaştığını duyuyoruz. ‘Sen bizden büyük değilsin’ gibi yorumlar aldı. Şimdi, can güvenliği sağlandığında Türkiye’ye dönüşünü bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

    **”Devletimizin Gücüne İnanıyoruz”**

    Baba Hasan Dölek ise, “Devletimize güveniyoruz. O gün gözyaşları döküyorduk, bugün mutluluktan ağlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile çocuğumuzun geri dönüşünü talep ediyoruz. Devletimizin bu konuda güçlü olduğunu biliyor ve güveniyoruz.” dedi.

    **”Morali Yüksek”**

    Kız kardeşi Esra Dölek Coşkun, telefon görüşmesinde, “Morali oldukça iyi, görüşmemiz esnasında duyguları güçlüydü. Ona, tüm ülkede kendisine destek olunduğunu belirttim. Dışişleri Bakanlığı, Washington Büyükelçiliği ve New York Başkonsolosluğu’na sürekli destekleri için teşekkür ederim. Bu süreçte bizimle iletişimi koparmadan, gelişmeleri aktarıyorlar. Gerekli bilgileri onlarla paylaştık. Şu anda federal gözaltı merkezinde bulunuyor. İnşallah, kardeşimin Türk vatandaşı olarak hoş bir şekilde ülkesine dönmesi için gerekli çalışmalar gerçekleştirilecektir. Kendisi, daha önce can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtmişti.” ifadelerini kullandı.