Erdoğan’dan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Kritik Açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu’nda yaptığı bu önemli konuşmada, Gazze’de süren trajediyi gündeme getirdi. Erdoğan, “Gazze’de 700 günü aşkın bir süredir bir soykırım yaşanıyor. Biz burada tartışırken bile masum siviller hayatını kaybediyor,” ifadelerini kullandı.
Gazze’deki Can Kaybı ve Durumun Ciddiyeti
Cumhurbaşkanı, Gazze’deki ölü sayısının 65 bini geçtiğini ve enkazların altında hala kaç hayatın kaybolduğunun belirsiz olduğunu vurguladı. Ayrıca, “İsrail hükümeti, son 23 aydır her saat bir çocuğu acımasızca hayattan koparıyor,” diyerek durumu eleştirdi.
Erdoğan’ın bu açıklamaları, dünya genelinde yaşanan insani dramı bir kez daha gözler önüne serdi ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.