Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bayram Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, “Etrafımızdaki toz bulutu dağıldıktan sonra inşallah yeni dönemin parlayan yıldızlarından birisi Türkiye'miz olacaktır. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Ülkemizin istikbali ile bölgemizin istikrarı açısından taşıdığı stratejik değer, bugünlerde daha iyi anlaşılan terörsüz Türkiye süreci, bunlardan biridir” dedi.
Bayram Kutlaması ve Kardeşlik Vurgusu
Sözlerine vatandaşların bayramını kutlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Gazze başta olmak üzere, gönül coğrafyalarımızın farklı köşelerinde bu bayramı da hüzünle, acıyla karşılayan tüm kardeşlerime şahsım ve milletim adına en güçlü dayanışma mesajlarını gönderiyorum” dedi. Kurbanın bir ibadet olmasının yanında, yaklaşma, yakınlaşma anlamına geldiğine işaret eden Erdoğan, her vatandaşın bu ruh şölenini en verimli şekilde değerlendireceğine inandığını ifade etti.
İsrail'in Saldırıları ve Türkiye'nin Rolü
Erdoğan, İsrail'in bölgedeki saldırılarını da eleştirerek, “İsrail, Gazze'den Batı Şeria'ya, Doğu Kudüs'ten Lübnan'a kadar, coğrafyamızın farklı noktalarında işgal, yıkım, katliam ve yasa dışı yerleşim faaliyetlerini sürdürüyor. Bu durum, ekonomiden güvenliğe birçok alanda hissedilen menfi etkiler yaratıyor” dedi.
Türkiye'nin Ekonomik Başarıları
Türkiye'nin ekonomide bir başarı hikayesi yazdığını vurgulayan Erdoğan, “Eleştirilere ve engellere rağmen 23 yıldır güttüğümüz politikaların semeresini başta savunma sanayimiz olmak üzere her alanda topluyoruz. 238 milyar dolardan 1,6 trilyon doları aşan ekonomik büyüklüğümüz ve yıllık ihracatımız 276 milyar dolara ulaştı” şeklinde konuştu.
Terörsüz Türkiye Süreci
Terörsüz Türkiye sürecine de değinen Erdoğan, “Etrafımızdaki toz bulutu dağıldıktan sonra inşallah yeni dönemin parlayan yıldızlarından biri Türkiye'miz olacaktır. Bu tarihi süreci büyük bir özenle menziline doğru götürüyoruz” ifadelerini kullandı. Son olarak, Hac vazifesini yerine getirenlere ve yola çıkan vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayramda seyahat edecek vatandaşlarımızdan hız limitlerine ve trafik kurallarına uymalarını istirham ediyorum” dedi.





