**Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Heyetini Külliye’de Ağırladı**
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ın da bulunduğu bir heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
Heyetteki İsimler ve Projeler
Kabulde, ATO Başkanı Gürsel Baran’ın yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan da yer aldı. Toplantıda, Ankara’nın ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen ortak projeler ve çalışmalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.
Baran, ATO’nun yürütmekte olduğu projeler hakkında bilgi vererek, yurt dışına direkt seferlerin artırılması ve Esenboğa Havalimanı’na yapılacak metro hattının önemine değindi. Ayrıca, ATO’nun dijital dönüşüm alanında gerçekleştirdiği ATONET Akıllı Asistan projesinin, 2025 Melbourne Dünya Odalar Yarışması’nda ‘En İyi Oda İnovasyonu Projesi’ dalında dünya birinciliği ödülü kazandığını Cumhurbaşkanı’na iletti.
Baran’dan Vurgulu Açıklamalar
Kabulün ardından sosyal medya üzerinden değerlendirmelerde bulunan ATO Başkanı Baran, “Yoğun programına rağmen bizlere vakit ayıran Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonunun ülkemizin geleceği için önemli bir yol haritası sunduğuna inanıyoruz. Ankara Ticaret Odası olarak üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmayı; üyelerimizin rekabet gücünü geliştirmeyi ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bu önemli görüşme, Ankara’nın ekonomik gelişimi açısından büyük önem taşırken, ATO’nun geleceğe dair projeleri de dikkat çekti.

