Ankara’nın Çubuk ilçesinde, komşusu tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucu yaşamını yitiren 21 yaşındaki Hatice Çınar’ın akrabası Kadir Akbaş, “Hatice, birkaç kez ‘sevgilim var, aileme söyleyeceğim’ şeklinde uyarılarda bulunmuştu. Bu durumun, komşusunu saplantılı hale getirdiği anlaşılıyor. Zaten 50 yaşındaymış” şeklinde konuştu.
Olay, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki dört katlı bir binanın birinci katında gerçekleşti. Murat Açıkgöz (50) isimli bir kişinin, komşusu Hatice Çınar’ın (21) evine girerek, genç kızı kafasından silahla vurup ardından intihar ettiği iddia ediliyor. Komşularının silah seslerini duymadığı binada her iki kişinin de yalnız yaşadığı ve komşu oldukları biliniyor. Çınar’ın iş arkadaşları, mesaiye gelmeyince durumu polise bildirdi. Yapılan ihbar sonrası olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edilen Hatice Çınar ve Murat Açıkgöz’ün cenazeleri, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi morguna, ardından da otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na nakledildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Kadir Akbaş, Hatice’nin komşusunun daha önce birkaç kez kendisini rahatsız ettiğini öne sürerek, “Karşı komşusu, ‘Ben ablanı arayacağım’ demiş. Hatice ise, ‘Ben ablamla görüştüm’ cevabını vererek durumu gizlemeye çalıştı. Bu saplantı haline getirdi. Olay sonrası Hatice’nin işten dönerken peşinden gitti ve kapıyı itekleyerek girdi ya da belki zile bastı; Hatice kapıyı açınca doğrudan saldırıya uğradı diye düşünüyoruz. Hatice defalarca, ‘Sevgilim var, aileme söyleyeceğim’ diye uyarmıştı. Bu durum, saplantıyı daha da derinleştirmiş. Zaten 50 yaşında birisiyle ilişki yaşıyordu. Her ikisi de yalnız olarak yaşamaktaydı. Hatice, Esenboğa Havalimanı’nda çalışıyordu ve son iki yılını Çubuk’ta geçirmişti” ifadelerini kullandı.