Çorum’a Yeni Araç Filosu Takviyesi
Çorum’da, Jandarma ve Emniyet Teşkilatları için 123 yeni aracın teslimatı, düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığı, ülke genelindeki 10 yaş ve daha üstü araçların yenilenmesi amacıyla toplam 9 bin 200 yeni araç temin etti. Çorum’a ise İl Emniyet Müdürlüğü’ne 98 ve İl Jandarma Komutanlığı’na 25 olmak üzere toplamda 123 araç tahsis edildi. Araçların teslimi, Çorum Fuar Alanında düzenlenen etkinlikte Vali Ali Çalgan, AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatcı, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Talip Kurt’un katılımıyla gerçekleşti. Ayrıca, etkinliğe protokol üyeleri, polis ve jandarma ekipleri ile vatandaşlar da yer aldı.
Vali Çalgan’dan Güvenlik Teşkilatlarına Destek Mesajı
Vali Ali Çalgan, yaptığı konuşmada, “Bu araçların güvenlik birimlerimiz tarafından kazasız bir şekilde kullanılmasını, teşkilatlarımızda hayırlı olmasını umut ediyorum. Huzur ve asayişin sağlanmasında bu araçlar büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
Yusuf Ahlatcı ise, “Polis ve jandarma için sağladığımız her hizmet, onların işlerini kolaylaştıracak ve güvenliğimizi artıracak. Araçlarımızın bütün kolluk güçlerine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.
Belediye Başkanı Aşgın, Tam Destek Sözü Verdi
Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Emniyet Teşkilatımız ve Jandarma Teşkilatımız için her zaman hazırız. Devlet kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve iş insanlarımızla birlikte çalışarak, toplumumuzu aydınlık yarınlara taşımak için çaba harcayacağız” dedi.
Albay Talip Kurt ise, bu yeni araçların emniyet ve asayiş hizmetlerini güçlendireceğini ifade ederek, “Araçlar, İçişleri Bakanlığımızın desteğiyle envanterimize katıldı. Bu araçların, hullk güvenliği açısından hizmet kalitesini artıracağına inanıyorum” dedi.
Yeni Araç Filosu ile Hedef Huzur
Çorum İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, yeni araçların, güvenliği sağlama, halkın mal ve can güvenliğini koruma noktasında büyük önem taşıdığını belirterek, “Amacımız Çorum’u güvenlik açısından örnek gösterilen iller arasına çıkarmaktır” diye belirtti.
Törenin sonunda, yeni araçların anahtarları, güvenlik ekiplerine teslim edildi. Bu yeni araç filosu, Çorum’daki güvenlik hizmetlerine önemli bir destek sağlanacak.

